Centre communautaire Felix Sohie - Hoeilaart
Maître d’œuvre: 
Gemeente Hoeilaart I Van Roey Vastgoed I Van Roey
Architecte: 
Planners - Bogdan & Van Brock Architects
Entretien: 
Van Roey
Entreprises du groupe: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
Réception: 
2012
Situation: 
Hoeilaart
Surface: 
4.670 m²
Secteur: 
Culture
Administrations locales
Espaces résidentiels

Centre communautaire Felix Sohie

Hoeilaart

Het Felix Sohiecentrum is een combinatie van nieuwbouw, nieuwbouw na sloop en grondige renovatie. Het is ook een combinatie van wonen, werken en ontspanning. Maar bovenal is het een herinvulling en herwaardering van een oud stukje dorpscentrum.
Voor het gemeentebestuur was het van belang dat het bestaande straatbeeld behouden bleef.

Deze site telt 29 privé- en 12 sociale appartementen met een ruime (1.600 m2) ondergrondse fietsenberging en parking, berekend op 56 wagens.

Waar zich vroeger hun bibliotheek bevond kunnen de Hoeilaartenaren nu een pint gaan drinken in de cafetaria van het gemeenschapscentrum of er met hun vereniging komen vergaderen in één van de andere lokalen. Een volledig beglaasde passerelle verbindt dit volume met de nieuwbouw. Daarin is nu de bibliotheek ondergebracht. Ze omvat ook een polyvalente ruimte en een theaterzaal.

Een van de opvallendste constructies is het opvouwbare stalen inkomgordijn van het theater en de serreconstructie met een hoogte van 4 m en een breedte van 7 m. Die kan helemaal open. In het theater springt ook de afwerking in berkenfineer in het oog.

De nieuwbouw is opgetrokken in ter plaatse gestort beton, zonder gebruik van prefabelementen.