Bao Living wint Bizon 2018, de eerste corporate venturing award!

14-12-2018

Tijdens de prijsuitreiking van Bizidee in Antwerpen werd dit jaar voor het eerst in Vlaanderen een corporate venturing award uitgereikt. Hiermee wil de organisatie de samenwerking van jonge bedrijven met KMO’s en grote bedrijven promoten. Daarnaast werden ook de prijzen uitgereikt voor de origineelste ondernemingsplannen van Vlaanderen. Zowel startups met groeiambities als lokale ondernemers werden in de bloemetjes gezet door Bizidee.

BAO Living en Groep Van Roey winnen award voor samenwerking
Corporate venturing is de structurele samenwerking tussen twee bedrijven met als doelstelling wederzijdse groei. Tijdens de prijsuitreiking van van Bizidee werd dit jaar voor het eerst een corporate venturing award uitgereikt. Met de nieuwe award Bizon wil de organisatie samenwerking van startups met KMO's en grote bedrijven promoten. Ze krijgt hiervoor de steun van KPMG en BNP Paribas Fortis. Winnaar van de eerste editie is de co-creatie van Bao Living met Groep Van Roey. Het bedrijf werd opgericht door Benjamin Eysermans en Axel van der Donk. De jonge startup heeft SAM ontwikkeld, de Slimme Aanpasbare Module. Alle nutsvoorzieningen worden in een kast gebundeld: verwarming, elektriciteit, water, ventilatie en domotica, het zit allemaal samen in één module. Zo kan er kostefficiënt en duurzaam gebouwd worden. Minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, Philippe Muyters vindt het een zeer waardevol initiatief en kwam de award persoonlijk uitreiken. Bao Living krijgt een opleidingscheque van Antwerp Management School om hun groeistrategie goed te beheersen.

IMMO IQ daagt vastgoedmakelaars uit en krijgt prijs voor startup met groeiambities
Bizidee beloonde ook de origineelste ondernemingsplannen van 2018. Deze werden uitgereikt in twee categoriën. In de categorie LARGE, werden businessplannen van startups met groeiambities geëvalueerd door een vakjury. De jury selecteerde 8 laureaten uit 110 ingediende plannen. Winnaar in deze categrorie is het vastgoedplatform IMMO IQ. De oprichters Maxime Verhoeven, Koen Verschooten en Alexander Goemans hebben een verleden in vastgoed en willen de makelaars uitschakelen in het verkoopproces. Via hun dienstenpakket kunnen particulieren hun huis zelf verkopen en gemiddeld 9.000 euro besparen. IMMO IQ krijgt van Bizidee 20.000 euro om te investeren in hun plannen. Het bedrijf gaat ook samen met de andere 7 laureaten op een driedaagse business boostcamp naar Londen.

Louisianna wil mensen samenbrengen rond lekker eten en wordt beloond voor lokaal ondernemerschap
Lokale ondernemers zijn vaak ook zeer creatief. In de categorie SMALL werden 6 laureaten verkozen die opvielen met hun ondernemingsplan. De hoofdprijs in deze categorie ging naar Louisianna. Het jonge bedrijf van de twee zussen Anna en Louise Dobbels wil mensen in de regio Gentbrugge samenbrengen rond lekker eten. Ze focussen met hun afhaalmaaltijden net als Deliveroo en Hello Fresh op convenience, maar met de kwaliteit van de lokale traiteur of slager. Ze krijgen 5.000 euro van Bzidee om te groeien. Ze gaan ook samen met de andere laureaten en enkele ondernemingsexperts op inspiratiereis naar Amsterdam om vernieuwende concepten te ontdekken.

Bizidee organiseert als 15 jaar de Ondernemingsplanwedstrijd in opdracht van het Agentschap Innoveren en Ondernemen van de Vlaamse overheid. Het bedrijf krijgt hiervoor de steun van KPMG en Hello crowd!. “We zijn een groeiplatform met wedstrijdformule, waar ideeën omgezet worden in concrete ondernemingsplannen,” aldus Philip Peeters, directeur van Bizidee. “Sterke ondernemers komen niet met een goed product of originele dienst, maar met een goed plan. Daarom dat onze focus ligt op het ondernemingsplan. Tijdens het jaar organiseren we gratis maar onbetaalbare events waar we mensen leren aan businessplanning te doen. De jaarlijkse bekroning van de beste ondernemingsplannen is deze prijsuitreiking.“