be-MINE Boulevard wint Shopping Awards 2016

18-10-2016

Het winkelplezier op de be-Mine Boulevard heeft de hoofdprijs weggekaapt in de categorie Retail Parks op de Shopping Awards 2016. De jury was unaniem en omschreef het retailpark op de voormalige mijnsite “als een perfecte integratie van winkels in de historische context van het industrieel erfgoed”.

Retail Estates en be-MINE sloten in 2014 een samenwerkingsverband om het retailpark als onderdeel van het toeristisch-recreatief project op de voormalige mijnsite te realiseren. Het ontwerp was van de hand van UAU collectiv uit Hasselt. be-MINE Boulevard opende zijn deuren in september 2015 en de 15.000 m² verkoopsoppervlakte was vrijwel onmiddellijk verhuurd. Vandaag is de eigendom en het beheer van het retailpark be-MINE Boulevard in handen van Retail Estates.

Op 13 oktober reikte de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) in de Trademart te Brussel voor de zevende keer de Shopping Awards 2016 uit. DE BLSC is de belangenvereniging van de Belgische winkelvastgoedsector. De jury bestond uit een internationaal panel van stedenbouwkundigen en retail experten. be-MINE Boulevard werd uit 8 genomineerden unaniem als laureaat weerhouden in de categorie “Retail Parks” en dit op basis van de unieke historische context, het duurzaam karakter, het winkelaanbod, en de overkoepelende marketingconcepten. Zo zorgt bijvoorbeeld het groene dak van 18.000m², het grootste van België, voor een natuurlijke regenwaterbuffering en een naadloze aansluiting met de terril. De gebruikte materialen en kleuren verwijzen naar het mijnverleden. De luifel uit hout, verwijzend naar het stutmateriaal in de mijn, zorgt voor een beschutting van het 4 meter brede wandelpad voor de winkels en de zwarte gevelbekleding verwijst naar de steenkool.

De commerciële mix in het winkelaanbod is het bewijs dat heel wat retailers die niet aanwezig waren in West-Limburg van meet af in het project geloofden.  Ze zorgen voor een aantrekkingskracht in de regio en nieuwe dynamiek, niet alleen voor be-MINE maar ook voor gans Beringen.

Meer lezen? Klik hier.