Betonstop is een kans voor de maatschappij van morgen

09-01-2017

Eind vorig jaar heeft de Vlaamse regering een akkoord bereikt over het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen, of de “betonstop”. Zo mag vanaf 2040 geen bijkomende ruimte meer worden bebouwd en wordt de inname vanaf 2025 al beperkt tot drie hectare per dag. Ter vergelijking: vandaag wordt in Vlaanderen nog elke dag zes hectare open ruimte volgebouwd.

Om dit mogelijk te maken, schrapt Vlaanderen een aantal woonuitbreidingsgebieden met reservebouwgronden.  Teneinde de leefbaarheid te verhogen, wil Vlaanderen mensen aanmoedigen om kleiner te gaan wonen en dit vooral in stads- of dorpskernen.

Kortrijk voert de betonstop nu al door. Ze gaan nu al woongebieden schrappen en mensen stimuleren om in de stad te gaan wonen, waarbij ze tevens zullen inzetten op werken in de stad. Als voorbeeld werd onder meer K-Tower in Kortrijk aangehaald, een mooi voorbeeld van hoe je ruim en aangenaam kan wonen in de stad zonder aan kwaliteit in te boeten.

Als Groep Van Roey zetten we al jaren in op de creatie van aangename, leefbare en duurzame omgevingen in stads- en dorpskernen met een integratie van de belangrijkste functies. Door alle functies te integreren, wordt immers de mobiliteitsknoop ontward en neemt de algemene levenskwaliteit aanzienlijk toe.

Neem hier alvast een kijkje bij onze talrijke realisaties, u kan ons steeds contacteren voor meer informatie.