Bouw van het nieuwe multi-sportcomplex ‘Sportoase Groot Schijn’ officieel gestart

19-02-2020

Groep Sportoase NV en het stadsbestuur van Antwerpen startten al in december (2019) aan de omgevingswerken van het nieuwe multi-sportcomplex- met ijsbaan- op de site van Park Groot Schijn.

Deze eerste fase is intussen afgerond en er kan vanaf nu gestart worden met de effectieve bouwwerken. Op dinsdag 18 februari werd dan ook de ‘eerste spadesteek’ in de grond gezet in aanwezigheid van Antwerps burgemeester, Bart De Wever.

Sportoase Groot Schijn zal door zijn ongezien en breed aanbod aan sport- en recreatiemogelijkheden een prachtig sportparadijs worden waar plezier, ontspanning en gezondheid hand in hand gaan. Het gebouw dat over een groot zwemgedeelte, een healthclub met fitnessruimte en een ijsbaan zal beschikken wordt een sportparadijs voor de omgeving met een antwoord op de lokale noden en zal dankzij haar breed aanbod ook ver buiten Antwerpen uniek zijn.

Laagdrempelig, een transparante prijzenstructuur en een aanbod op maat van de wensen en behoeften van de mensen. Dit zijn de kernwaarden die ervoor zorgen dat iedereen zich thuis zal voelen in Sportoase Groot Schijn.

Sportoase is een pionier, niet enkel als het om het volgen van de laatste sporttrends gaat, maar zeker ook op vlak van duurzaamheid. Zo zal dit sportcomplex, het eerste gasloze in België zijn en wordt er gebruik gemaakt van een chloorarm systeem voor de desinfectie van het zwemparadijs. Het project is bovendien volledig digitaal uitgetekend door een BIM (Bouw Informatie Model). Dit laatste biedt inzicht voor een sneller, economischer en vooral duurzamer beheer en bouwplan. Bovenstaande maatregelen zorgen er -samen met vele anderen- voor dat Sportoase Groot Schijn een complex wordt dat bijdraagt tot een duurzame toekomst voor iedereen.

De opening van dit nieuwe sportcentrum wordt voorzien in het najaar van 2021.

Bekijk de reportage van ATV, Gazet Van Antwerpen, Radio 2, HLN en Stadsradio Vlaanderen (Bart De Wever en Michaël Schouwaerts).

Het sfeerverslag kan je hieronder terugvinden.