Bouw woon- en leefproject Triamant Ronse van start

30-09-2016

Levendige buurt voor jong en oud - kerngezond, minder mobiel of zorgbehoevend

RONSE – In Ronse start op 1 oktober de bouw van het nieuwe woon- en leefproject Triamant Ronse, op de hoek van de Oscar Delghuststraat en de Ninovestraat. Opdrachtgever Triamant zal er de komende maanden 130 flats en studio’s realiseren waar het voor jong en oud aangenaam leven is. In deze buurt zullen zowel gezonde als licht tot zwaar zorgbehoevende mensen hun nieuwe thuis vinden.

‘Op 1 oktober 2016 start Algemene Bouw Maes met de werkzaamheden. Deze algemene aannemer zal onder meer de bouwput uitgraven, funderingspalen zetten, twee torenkranen monteren, betonelementen ter plaatse bekisten, wapenen en betonneren, metsel-, gevel- en dakwerken uitvoeren, technieken en inrichtingswerken installeren en de buitenaanleg verzorgen’, zegt Dirk De Baets, gedelegeerd bestuurder van Triamant.

Triamant Ronse, de naam van deze buurt, zal bestaan uit duurzame, energie-efficiënte flats en studio’s, een aantal praktische comfortdiensten en professionele zorg- en dienstverlening op maat van de bewoners. Het ontwerp van de site is van de hand van architectenbureau BURO II & ARCHI+I, dat eerder al de plannen realiseerde voor Triamant Haspengouw in Velm (bij Sint-Truiden) en voor Triamant Geluwe (tussen Kortrijk en Ieper).

Als woonzorginnovator werkte Triamant een uniek buurtmodel uit dat de sleutelvoordelen van de diverse klassieke woonvormen combineert: denk aan de huiselijkheid van een eigen woning, de infrastructurele toegankelijkheid van een assistentiewoning en de permanente zorgbeschikbaarheid van een woonzorgcentrum, maar evenzeer aan het buurtgevoel van nieuwe verkavelingen en de individuele aandacht en solidariteit van kangoeroewonen en cohousing.

‘Bij Triamant denken we over de generaties heen’, zegt Jo Robrechts, uitvoerend voorzitter. ‘Vandaag willen mensen een praktische en comfortabele leefomgeving die klaar is voor hun toekomstige noden en die meegroeit met hun behoeften. Ze willen vitaal blijven en de touwtjes van hun leven zelf in handen houden, liefst tot de laatste dag. En fijne buren die mekaar kennen en ook voor mekaar zorgen. Triamant komt aan die wensen tegemoet. Bovendien zijn onze uitgebouwde zorgteams 24 op 7 beschikbaar. Voor velen is die verpleegkundige permanentie een hele geruststelling.’