Brandweerkazerne De Nekker gedoopt

17-01-2018

Op 10 januari werd in Mechelen het officiële startschot gegeven voor de bouw van de brandweerkazerne De Nekker die vanaf 2019 de nieuwe thuis wordt van de Brandweer én de uitvoeringsdiensten van de Stad Mechelen. Burgemeester Somers en Zonecommandant Maudens metsten samen met Groep Van Roey  de symbolische eerste steen van dit leefbaar en duurzaam gebouw. De Brandweer zorgde voor spektakel door de werf ook officieel te ‘dopen’.

De nieuwe kazerne “de Nekker” zal plaats bieden aan een 150-tal medewerkers van de brandweer en de stadsdiensten. Ze omvat een kantoorgebouw met sportfaciliteiten, een vleugel voor het materiaal van de stadsdiensten en een voertuigenhal voor de Brandweer. Over die laatste zijn de brandweermannen trouwens het meest enthousiast. De hal zal immers volledig overspannen zijn, dus zonder palen die het binnen- en buitenrijden kunnen belemmeren. Omwille van de klimaatambities van Mechelen wordt het kantoorgebouw een zogenaamd BEN-gebouw (Bijna Energie Neutraal).

Groep Van Roey bouwt hier niet gewoon een gebouw. Vanuit onze holistische visie zijn we gestart met een slim ontwerp dat niet alleen maximaal leefbaar is voor de gebruiker maar ook de laagste levenscycluskost garandeert. We gebruiken hiervoor de laatste nieuwe sensortechnologie en energiezuinige technieken.  Als eigenaar én goede huisvader ontzorgen we bovendien de Stad en de Brandweerzone Dijleland ook na oplevering door de brandweerkazerne gedurende 25 jaar te onderhouden. De Stad Mechelen betaalt hiervoor een beschikbaarheidsvergoeding die zowel de investering, het vervangingsonderhoud als de projectfinanciering dekt. 

Lees meer over dit project.