Centrumontwikkeling zorgt voor zuurstof

22-01-2021

Collega Philippe Teughels vertelt graag over de centrumontwikkeling in Wezembeek-Oppem, die hij als collega bij Van Roey Vastgoed graag vormgeeft samen met het projectteam:

"In Wezembeek-Oppem realiseren we een nieuwe dorpskern met een nieuw administratief centrum, een school, een bibliotheek, handelszaken, een openbaar park en meer dan 100 woongelegenheden.

Voor mij als development manager is een publiek-private samenwerking (PPS) steeds een interessante oefening: hoe kunnen we de noden van een gemeente combineren met een aangename, leefbare omgeving om te wonen, te werken en te ontspannen?

Een naadloze afstemming met mijn collega's is ook cruciaal om van de centrumontwikkeling van Wezembeek-Oppem een succes te maken. Als development manager sta ik in voor het wedstrijdvoorstel en de omgevingsvergunning, waarna het project integraal overgedragen en opgenomen wordt door de procesmanager (hier Christian De Beule) en de senior projectleider (hier Kyoko De Fraeye).

De keuzes die we als projectontwikkelaar maken zijn niet vrijblijvend en dienen daarom bewust en met juiste motivatie genomen te worden. Voor mij persoonlijk betekent dit dat het project een meerwaarde dient te hebben voor de mens, de buurt maar ook de maatschappij. Ik zie het als mijn taak om elke dag verder te kijken naar de noden van morgen en mezelf als projectontwikkelaar uit te dagen.

Persoonlijke stokpaardjes?

  • Het versterken van natuur en open ruimte
  • Duurzame mobiliteit in brede zin
  • Spaarzaam omgaan met grondstoffen
  • Herbruik van gebouwen en materialen
  • Gemengde wijken met alles op wandelafstand
  • Groene buurten met voldoende pleinen en parken
  • Het delen van ruimtes en voorzieningen

Kortom, ontwerpen op mensenmaat.

Er bestaat geen standaardoplossing, de kracht zit hem in het goed luisteren naar de gemeente maar zeker ook naar de buurt. Dergelijke projecten dienen immers door alle stakeholders gedragen te worden om er een succes van te maken. Zo kunnen we als groep de kwaliteit van het leven van mensen verbeteren door de creatie van leefbare en duurzame omgevingen waar mensen graag wonen, werken, leren en sporten."

Wordt vervolgd!

#bouwenmetmensen