Collega Cis ontvangt Gouden Palm der Kroonorde

21-12-2018

In 1968 is de Vietnamoorlog nog volop aan de gang en krijgen de Verenigde Staten met Nixon een nieuwe president. Datzelfde jaar wordt in Rijkevorsel, bij het begin van de Kerstvakantie, Francis Voeten, net 14 geworden, door zijn moeder meegestuurd met de buurman, die toen bij Van Roey werkte. De boekentas werd opgeborgen en de loopbaan begon.

De jonge snaak van toen is er nu 64 en eigenaar van een niet te evenaren bouwexpertise. Door de jaren heen heeft Cis de manier van werken en het bedrijf flink zien veranderen. Cis vertelt: "Vroeger was alle activiteit (waaronder schrijnwerkerij, smidse en bureaus) op 1 locatie terug te vinden. Midden in het centrum van Rijkevorsel. Ook de manier van werken is gedurende die 50 jaar ontzettend hard veranderd. Vandaag wordt het beton kant en klaar per mixer aangeleverd op de werf. In de beginjaren van mijn carrière moesten wij de zakken cement, van 50kg en vaak nog zeer warm, met de hand van de vrachtwagens lossen.

Anno 2018 is Van Roey een groep geworden van 10 bedrijven die samen de levenskwaliteit van mensen verbeteren door het creëren van duurzame, leefbare omgevingen waar mensen graag wonen, werken, sporten en ontspannen.

De bedrijfscultuur is echter al die jaren onveranderd gebleven en wordt nog steeds getypeerd door de baseline van ons logo: "bouwen met mensen". De collegialiteit in de ploegen op de werf is nog altijd erg groot en de meeste ploegleden zouden voor elkaar door het vuur gaan. Cis vertelt: "Als jonge gast moest je het eerst wat ontgelden. Zo ben ik eens ingetimmerd tussen de "travers" en lieten de collega's me er een tijdje zitten. Zo ging dat, je werd eerst op je plaats gezet en dan pas maakte je volwaardig deel uit van de ploeg. Onderling wordt er veel gelachen én heel hard gewerkt."

Luc Pièret, algemeen directeur Van Roey, vult aan: "Bouwen met mensen betekent ook dat je eigen mensen de ruimte geeft om te groeien in hun carrière. Gestart als helper, groeide Cis snel door tot bekister en werd hij op de zeer jonge leeftijd van 24 jaar al ploegbaas. Dankzij zijn klare kijk op complexe zaken én zijn rijke praktijkervaring groeide hij verder door. Zo realiseert Cis al 30 jaar als werfleider heel wat indrukwekkende projecten en leidt hij met veel passie jonge collega's op. Hij is dan ook terecht graag gezien bij de collega's."

Niet alleen de collega's weten Cis naar waarde te schatten. Op zijn laatste werkdag werd Cis met open armen ontvangen door klanten waar hij de laatste jaren het verschil maakte: de Abdij der Trappisten Westmalle, Beevers Kaas en Brabomills. Een mooi staaltje van continuïteit door kwaliteit.

Als kers op de taart ontving Cis de Gouden Palm der Kroonorde voor 50 jaar dienst uit handen van Frans Van Roey.