De kleuterschool van de Europese School in Mol is vernieuwd!

23-11-2018

Slechts 6 maanden had vanhout.pro nodig om de  kleuterschool van de Europese School in Mol volledig te renoveren. Giancarlo Marcheggiano (Secretaris-Generaal van de Europese scholen) en minister Jan Jambon mochten op 13 november 2018 de vernieuwde kleuterschool feestelijk openen.
De Europese school, prachtig gelegen in een bosrijke omgeving, bestaat uit verschillende (lage) gebouwen en speelplaatsen. Centraal ligt de kleuterschool, die dringend aan vernieuwing toe was. De Regie der Gebouwen gaf vanhout.pro de opdracht om het totaal verouderde kleuterschoolgebouw te renoveren en aan te passen aan de hedendaagse normen. vanhout.pro vernieuwde in 2017 al de laboratoria van de middelbare school in een zeer korte tijd en met minimale hinder voor de school.  Ditmaal werd in een recordtijd van 6 maanden de uitgeleefde kleuterschool omgebouwd tot  een licht, luchtig en modern gebouw.

Duurzame totaalrenovatie
Het hele gebouw werd grondig onder handen genomen. De elektriciteit en het sanitair van het gebouw werden volledig vernieuwd en het dak werd geïsoleerd. Er werd voor de kleuterklasjes gekozen voor (veiligere) vloerverwarming in plaats van radiatoren. Daardoor kon de gevel  naar de speelplaats grote glaspartijen krijgen. De combinatie van de nieuwe ramen met energetisch performant buitenschrijnwerk en zonwerende beglazing en de isolatie van het dak zorgen voor een flinke energiebesparing. Vooral het nieuwe ventilatiesysteem betekent een grote verbetering voor de luchtkwaliteit. vanhout.pro nam ook het ontwerp en de realisatie van vast meubilair op kindermaat op zich.

Lees het artikel in Het Laatste Nieuws of bekijk het persbericht.

Europese Scholen? In België zijn er 5 Europese scholen, waarvan 4 in Brussel en 1 in Mol. De Regie der Gebouwen staat in voor het bouwen en renoveren van die scholen. De vestiging in Mol werd in 1960 opgericht  en wordt vooral bezocht door de  kinderen van de Europese ambtenaren en van Euratom, Eurochemic en S.C.K. De kinderen krijgen er les in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Wegens het grote succes van de Europese scholen wordt er een 5de Europese school gepland op de voormalige site van de NAVO in Evere.