De Nieuwe Dokken officieel gelanceerd

24-11-2016

Maandagavond 21 november werd het Gentse woonproject De Nieuwe Dokken voor het eerst voorgesteld aan het grote publiek. Maar liefst drie keer vulde het project de Kinepolis in Gent met ruim 600 geïnteresseerden. En als we naar de bioscoop gaan, dan is dat toch vooral om een goede film te zien? Dus ook daarop werden de gasten getrakteerd! Bekijk hier de inspirerende film.

De Nieuwe Dokken: een nieuw stukje Scandinavië in Gent

Deze nieuwe woonwijk, gesitueerd tussen de Schipperskaai en de Koopvaardijlaan, aan de oostzijde van het Handelsdok, belooft een nieuw stukje Scandinavië in Gent te worden. De nadruk ligt op beleving en duurzaamheid. Wonen aan het water, zicht over de stad en de zuidwestoriëntatie zijn enkele belangrijke troeven inherent aan het project. Voeg daar nog eens een sterke laag duurzaamheid aan toe en je hebt alle ingrediënten om van deze plek dé wijk van de toekomst te maken!

Meer dan 400 appartementen en woningen

Op De Nieuwe Dokken komen meer dan 400 appartementen en gezinswoningen voor alle leeftijden. Gaande van luxueuze penthouses tot compacte appartementen en gezinswoningen. Er komt ook voldoende ruimte voor buurtondersteunende detailhandel, horeca en kantoren. Daarenboven komt er een basisschool, een kinderopvang en talloze recreatiemogelijkheden omringd door water en groen. Een echt stukje Kopenhagen in Gent dus. Het gaat hard voor deze nieuwe wijk: tijdens de lancering werden al heel wat appartementen verkocht. “Het was beslissen of te laat zijn.” 

Grensverleggende duurzaamheid

De Nieuwe Dokken is een project in samenwerking met SOgent en de stad Gent. Het projectvoorstel waarmee Vanhaerents Development, Re-Vive en Van Roey geselecteerd werden uit meer dan 13 kandidaten ligt volledig in lijn met de ambities die ook de stad Gent heeft op het vlak van duurzaamheid.

Om dat duurzame karakter extra in de verf te zetten werd een film gedraaid waarin de jonge componist en pianist Mirek Coutigny op een vlot door de buurt drijft terwijl hij op een vleugelpiano speelt. Een knipoog naar Greenpeace, dat eerder een gelijkaardige video met de Italiaanse componist Ludovico Einaudi draaide. “Met dat filmpje klaagt Greenpeace de klimaatverandering aan en de rol van de mens daarin”, zegt Wouter Demuynck, CEO van projectontwikkelaar Schipperskaai Development. “Met ons filmpje en met ons project willen we een antwoord bieden op die oproep.”