Duurzaam milieubeheer in de Kempen

21-09-2017

vanhout.pro werd geselecteerd om het overslagstation van IOK in Beerse te bouwen. De Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen is onder meer verantwoordelijk voor de huisvuilophaling in de Kempen. In overslagstations wordt het huishoudelijk afval uit de regio verzameld en samengeperst om het daarna weg te voeren voor verwerking. Het nieuwe overslagstation komt aan het kanaal Dessel-Schoten. Van hieruit zal het afval per schip vertrekken naar de afvalverwerkingsinstallatie in Geel. Zo neemt de druk op het wegverkeer af. Het overslaggebouw wordt voorzien van een luchtzuiveringsinstallatie met actieve koolfilter. Op die manier kan in de buurt van het gebouw geen geuroverlast ontstaan. IOK wil in samenspraak de loskade ook aan derden ter beschikking stellen.

De stevige betonconstructie is een ontwerp van Architects in Motion uit Turnhout. Architect Peter Mertens werkte eerder al samen met vanhout.pro voor de bouw van de afvalverwerkingsinstallatie voor Sita in Beerse.

Na de geothermiecentrale in Mol, realiseert vanhout.pro opnieuw een project dat zal bijdragen tot een duurzaam milieubeheer in de Kempen.