Eerste fase masterplan "De tuinen van Puurs" gelanceerd

15-02-2017

Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs, deelde in 2015 zijn toekomstvisie op het vergroenen van dorpskernen en kondigde toen al het masterplan “De Tuinen van Puurs” aan. Op die manier wil het gemeentebestuur het centrum verder laten evolueren tot een aangename en kwalitatieve woon- en leefzone met ruime aandacht voor openbare groene ruimte.

In de eerste fase zal het cultureel centrum De Kollebloem gerenoveerd én uitgebreid worden met een nieuwbouw. De complexiteit van de structuur, de akoestiek en de grote verscheidenheid aan gevraagde materialen maken dit project technisch zeer interessant. Het meest opvallende aan de theaterzaal is enerzijds de vele gordijngevels en anderzijds de gevel van de theaterzaal, die opgebouwd is met gevelmetselwerk in een 3D-patroon.

Ook de technieken zijn een hele uitdaging in combinatie met de speciale theatertechnieken. De technieken zullen aanzienlijk bijdragen aan de kwaliteit van het hele cultureel centrum.

Plusoffice Architects tekende het ontwerp samen met DELVA landscape architects en bouwheer van dienst is het Autonoom gemeentebedrijf Puurs (AGB Puurs).

De opening van het cultureel centrum is voorzien in de zomer van 2018.