Eerstesteenlegging Residentie Ruzette

24-11-2021

Deze week vond de eerstesteenlegging plaats van het nieuwe huisvestingsproject voor senioren “Ruzette” van Nexity en Réside Études plaatsvinden. De nieuwbouw omvat 83 erkende assistentiewoningen die verhuurd zullen worden en is gelegen aan de Baron Ruzettelaan 457 te Oostkamp (Brugge). De ceremoniële opening van de bouw zal plaatsvinden in aanwezigheid van de bouwheer vertegenwoordigd door heer Tom Chanterie, managing director van Nexity en de heer Bertrand de Demandolx, managing director van Réside Études, de eindklant, het pensioenfonds PFA vertegenwoordigd door Alexander French (la Française, asset management) en de vertegenwoordigers van de aannemer Algemene Bouw Maes.

Nexity Belgium, is het Belgische filiaal van het Franse beursgenoteerde Nexity Groep. Réside Etudes beheert als partner en toekomstige exploitant reeds een tachtigtal residenties voor senioren, het project in Brugge opent de Belgische markt en zal het eerste zijn van een reeks nieuwe projecten in België zowel voor senioren als voor studentenhuisvesting.

Het project bestaat uit een gebouw met 4 bouwlagen met in totaal 83 assistentiewoningen met een divers aanbod aan één en twee slaapkamerappartementen. Op het gelijkvloers zorgt de uitbater voor een ruim service aanbod met onthaal, eigen restaurant, cafetaria, salon, familielokaal, fitnessruimte, kapper, kiné en conciërge diensten, een groot zuid gericht terras vervolledigt het geheel. Het volledige gebouw is rolstoelvriendelijk ontworpen.

Bijkomend is er een ondergrondse parkeergarage voor bewoners, bezoekers en personeel die plaats biedt voor 52 wagens.

De nabijheid van het Brugse centrum, de vlotte verbindingen, de park&ride parking tegenover de site gecombineerd met de ligging in het bestaande park maakt het geheel compleet en biedt een echte meerwaarde aan.

Naast en op de site bevindt zich een waardevol bos vol inheemse oude bomen met onder andere beuken, tamme kastanjes, lindes, iepen en zomereiken. Sommige exemplaren zijn wel 100 tot 150 jaar oud. Iedere woning heeft zijn eigen balcon of terras met zicht op dit park Het volledige park werd geïnventariseerd naar bomenbestand en de inplanting van het project werd geconcipieerd dat zo weinig mogelijk waardevolle bomen dienden gerooid te worden. De bestaande en bijkomende groenaanplanting zorgt voor een scherm naar de naburige woonwijk. De site blijft verkeersluw met een duidelijk onderscheid tussen wagens, fietsers en voetgangers. Elk heeft zijn eigen ontsluiting naar openbaar domein.

Het materiaalgebruik beperkt zich tot 2 materialen zijnde baksteen en aluminium. Het aluminium wordt gebruikt voor het schrijnwerk alsook voor de gevelbekleding van de uitbouw op het gelijkvloers. De baksteen heeft de typische bruine, grijze kleur die we terugvinden in de Brugse binnenstad.

Lumbricus is een gecertificeerd European Tree Worker die in opdracht van de bouwheer Nexity de invloed van de werken op de groene omgeving van zeer dichtbij opvolgt en coördineert. Van bij het voorbereiden en uitwerkentot uitvoeren van onder andere de werfinstallatie en grond- en funderingstechnieken wordt overleg gepleegd tussen de aannemer, de European Tree Worker en de dienst Omgeving van de Stad Brugge. Er worden kosten noch moeite gespaard om de invloed van deze omvangrijke werken op de omgeving tot een minimum te beperken.

Als alles volgens plan verloopt is de verwachtte opening voorzien begin 2023.

Lees de reportages in de pers:

HLN.be

PZC

Het nieuws vandaag

Het nieuws van West-Vlaanderen