Expertise vanhout.pro gevraagd tot buiten de Kempen

05-10-2017

Waar de bouwsector van oorsprong eerder conservatief is, trekt vanhout.pro resoluut de kaart van de vooruitgang. De projecten die het bouw- en interieurbedrijf uit Turnhout vandaag realiseert voor onder meer VITO, IOK, L.I.F.E. en WDP onderstrepen dit.

CEO Marc Bernaerts stelt het als volgt: “Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we alle soorten opdrachten realiseren, zowel kleine als grote, bouw- en interieurprojecten. In ons bedrijf combineren we vakmanschap en kwaliteit met een doorgedreven technische kennis en sterke organisatorische skills. De mensen bij vanhout.pro hebben vooral veel goesting voor uitdagingen. Die reputatie maakte ons bekend en gewild, sinds kort ook buiten de Kempen.”

vanhout.pro zoekt de moeilijke projecten eerder op, dan ze uit de weg te gaan. Voor elk probleem is er een oplossing en waar een wil is, is een weg. De vanhout.pro mensen zetten graag hun creativiteit en doorzettingsvermogen in.

Zo bouwde vanhout.pro vorig jaar het nieuwe thema- en belevingspark Comics Station Antwerp in het station van Antwerpen. Dit 28 m hoge gebouw oprichten, binnenin het bestaande stationsgebouw en letterlijk tussen de treinsporen was een technisch en organisatorisch huzarenstukje. Ook het futuristische onderzoeksgebouw voor HistoGeneX en het ontmoetingscentrum in Kasterlee tonen de kundigheid van de Kempische aannemer.

Ook vandaag is vanhout.pro met een aantal opmerkelijke projecten bezig. Het bedrijf bouwt in opdracht van VITO de eerste geothermiecentrale voor warmte en elektriciteit in de Benelux. Met dit project bezorgt het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek de Kempen een belangrijke duurzame energiebron. Bovenop en naast deze geothermiecentrale zijn nieuwe kantoren en onderzoekslaboratoria voor het VITO gepland. Samen met zusterbedrijf Staalbeton werd een balkenrooster met prefabbalken van 30 ton/stuk gerealiseerd om deze toekomstplannen waar te kunnen maken.

Na het nieuwe hoofdkantoor voor de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) mag vanhout.pro nu ook het nieuwe overslagstation voor huishoudelijk afval in Beerse bouwen. “We zijn fier te kunnen bijdragen aan een duurzaam milieubeheer in de Kempen, met de projecten voor IOK en VITO. De leefbaarheid in onze regio ligt ons immers nauw aan het hart”, aldus Marc Bernaerts. 

Aan de vaartkom in Leuven is vanhout.pro gestart met de renovatie en uitbreiding van het monumentale Hungaria-gebouw. De bestaande 12.000 m2 wordt vergroot met 7000 m2 nieuwbouw en een ondergrondse parking van 3500 m2. Ook de interieurafdeling is nauw bij het project betrokken. Bijzondere conceptmeubels zorgen ervoor dat de compacte woonentiteiten straks optimaal benut kunnen worden. Hetzelfde team is ook enthousiast over hun nieuwste opdracht, de interieurinrichting voor het nieuwe hoofdkwartier van AG Vespa, op de site van het Militair Hospitaal in Antwerpen.

Ook bestaande klanten waarvoor vanhout.pro vaak al decennialang werkt, blijven terugkomen. Zo zijn er recent nog werken besteld door Astra Sweets, Soudal, Avery, Metallo Chimique en Cartamundi.

De baseline “Bouwen met mensen” is voor vanhout.pro geen holle slogan. De filosofie wordt ook echt in de praktijk gebracht. In de eerste plaats door te luisteren naar de klanten, empathie te tonen voor hun wensen en eigenheid. “De steile groei die de firma de laatste jaren meemaakte, kon alleen maar waar gemaakt worden door het enthousiasme bij onze mensen. Er heerst een soort van dynamiek die ervoor zorgt dat we samen steeds verder willen gaan. Door telkens nieuwe uitdagingen aan te gaan, worden we steeds beter in staat onze klanten te ontzorgen.”, aldus Marc Bernaerts.