Frederick Valkenborgh nieuwe technisch directeur bij Artem

08-10-2018

Het gaat hard voor Artem. Het bouwbedrijf uit Dessel heeft de afgelopen jaren heel wat mooie projecten gerealiseerd en is uitgegroeid tot een vaste waarde in de sector. Johan Van der Stadt, algemeen directeur: “Artem betekent vakmanschap in het Latijn en dat is precies waar we voor staan: onze klanten kunnen bij ons terecht voor kwaliteit en vakmanschap in de ruime zin van het woord.”

Klanten zijn erg gecharmeerd door de manier waarop het Artem-team het principe van bouwen met mensen naar de praktijk vertaalt. Van der Stadt: “Wij hanteren geen conflictmodel maar kijken samen met alle partijen hoe we een project naar ieders tevredenheid kunnen laten landen.”

Die aanpak loont, er komen dermate veel projecten bij dat er nood was aan een uitbreiding van het technisch directieteam. Van der Stadt: “Frederick Valkenborgh wordt onze bijkomende technisch directeur en zal in tandem werken met Maarten Das, onze huidige technisch directeur. Samen zullen ze de (kritische) processen optimaliseren en instaan voor de implementatie van onder meer lean management.

Frederick brengt heel wat ervaring mee. Gestart als werfleider, groeide hij door tot projectleider. Bij Houben stond hij in voor de realisatie van voornamelijk openbare aanbestedingen, bij Vanhout lag de nadruk eerder op private ontwikkelingen en DBFM-projecten.

Waarom hij koos voor Artem? “Ik heb de transitie van Nys-Driesen tot Artem met veel interesse gevolgd. Het werk dat Johan en zijn team op korte tijd hebben verzet is enorm. Bovendien vind ik het menselijke aspect van bouwen uitermate belangrijk.”

Johan Van der Stadt besluit: “Dankzij de komst van Frederick kunnen we onze manier van werken verder verfijnen en nog meer het verschil maken voor onze partners.”