Gebedsmoment bij opening tweede fase WZC Annuntiaten Heverlee

01-10-2018

Vorige week werd de tweede fase van het woonzorgcentrum Annuntiaten officieel geopend. Deze fase bestaat uit 24 woongelegenheden, 27 assistentiewoningen, een cafetaria, een kapel en administratieve kantoren.

Het zijn niet zo maar wat extra kamers maar het geheel vormt een echte sociopolis volgens de visie van filosoof Martin Bruber: “alle ware leven is ontmoeting”.

Zo kunnen kwetsbare jongeren er terecht voor een kamer, is er mogelijkheid tot kortverblijf om mantelzorgers te ontzien en zijn er assistentiewoningen. Bovendien beschikt de nieuwe vleugel over voldoende ruimte zodat ook de lokale verenigingen er gebruik van kunnen maken. Daarnaast kan je als student ook een kot huren op de site, op voorwaarde dat je vrijwilligerswerk verricht.

Op die manier wordt WZC Annuntiaten een buurtgericht knooppunt van zorg in de wijk, een huis waar aandacht is voor diversiteit en communicatie.

Om de nieuwbouw gepast te openen werd er gekozen voor een moment van bezinning tijdens een gebedsmoment in de nieuwe kapel. Een unieke opening, op maat van de zusters Annuntiaten en in het bijzijn van Louis Tobback, Minister Vandeurzen en Monseigneur Vanhoutte.