Gegarandeerde kwaliteitscontrole bij Architon

08-02-2019

Maak kennis met Davy, onze gepassioneerde meestergast!

Architon, dat is een team van ervaren collega’s die dag in dag uit klaarstaan om architectonisch beton op maat van de klant te realiseren.

Graag stellen we jullie voor aan Davy, hij gunt jullie een blik achter de schermen van onze productiehal.

“Al jaren ben ik actief in de boeiende wereld van architectonisch beton. Ik steek de handen graag uit de mouwen en ben steeds aan het kijken hoe we het als Architon nog beter kunnen doen. Samen met productiemanager Koen zorg ik ervoor dat onze collega’s in de productiehal de nodige ondersteuning krijgen om van elk architectonisch element een blikvanger te maken.

We organiseren regelmatig kwaliteitstrainingen en toolboxmeetings, korte werkoverlegmomenten waardoor de veiligheid op de werkplek wordt bevorderd. 

Bovendien hanteren we bij Architon ook een intern controlesysteem, de 3-trapscontrole. Zowel de wapening als het betonelement zelf worden gecontroleerd door een collega die niet betrokken was bij de productie. Daarnaast controleer ik als atelierverantwoordelijke nog eens extra de kwaliteit van elke bestelling.

Elke dag voer ik laboproeven uit en doe ik de nodige controles zoals vereist voor de CE-markering voor prefabbeton. Op het moment dat we starten met de productie voorzien we van dezelfde betonsamenstelling ook een kleine kubus. Elke ochtend gebruik ik die kubus om de hardheid te meten van het beton. Is die in orde, dan kunnen we de betonelementen ontkisten. Op de foto zie je me trouwens aan het werk met de kubus. Zo kunnen we onze klanten topkwaliteit garanderen.”