Herman Van Roey overleden

16-01-2017

Afgelopen weekend, tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag, is Herman Van Roey overleden. Hij werd 80 jaar. Herman was lange tijd bestuurder bij Groep Van Roey N.V. en verschillende dochterondernemingen.

Herman kwam aan boord van het bedrijf in het midden van de jaren 60. Wij herinneren hem als stille kracht die 10 jaar lang het bedrijf dagdagelijks mee uitbouwde en voor de nodige stabiliteit zorgde. Daarna bleef hij als bestuurder betrokken bij alle strategische aangelegenheden en behield hij een levendige interesse in het reilen en zeilen van het bedrijf.

Herman was geboren en getogen in Rijkevorsel. Als jonge kerel speelde hij nog in de eerste ploeg van KFC Zwarte Leeuw. Op latere leeftijd konden de Rijkevorselse Wielertoeristen op zijn onvoorwaardelijke steun rekenen.

Twee passies typeerden Herman: figuratieve kunst en de natuur. Lange tijd hing er in het oude hoofdkantoor een imposant schilderij van een Frans kasteel uit zijn collectie.

Herman was meer dan 55 jaar getrouwd met echtgenote Lief. Hij was een geliefde opa: de 6 kleinkinderen kwamen regelmatig over de vloer.