Het werfteam heeft de handen vol op de Argenta-werf!

09-09-2019

Onlangs beleefden we een hoogdag op de werf van Argenta. Het gezegde “Antwerpen is het stad en al de rest is parking” zal binnenkort niet meer waar zijn. We zijn immers volop de Kempische parking aan het uitbreiden en het stad aan het overnemen.

Daarnaast hebben we de tweede van de vier fases betonstort uitgevoerd. In totaal komt er een plaat van 4300m3 beton waarbij er in nu in totaal 2000m3 beton al gestort werd. Deze werken zijn uitgevoerd met 2 pompen, aan elke kant van de put een pomp en een continue toevoer van betonmixers. Van ’s morgens vroeg tot de late uurtjes werd er hard gewerkt. Dit zodat de plaat de volgende dag al in gebruik genomen kon worden. Op naar de volgende twee fasen!

Aan de andere kant van de site was ook veel actie. De torenkraan aan de Belgiëlei werd gedemonteerd en dit diende over twee dagen gespreid te worden. Er is immers maar een beperkte vergunningstijd overdag en dat moment is te kort om de torenkraan volledig af te breken. De mobiele kraan (300 ton!) moest over het gebouw van 30m hoog getild worden. Een delicate operatie want de afstand van de mobiele kraan tot het gebouw was zeer beperkt. Dankzij de mobiele kraan konden we de torenkraan uit de centrale ligging van het gebouw halen. De laatste rechte lijn naar oplevering is ingezet!

De evolutie in foto's:

1) De bouwput om 8 uur 's ochtends

2) De bouwput om 12 uur 's middags

3) De bouwput de volgende ochtend

(Op de foto zie je ook links onderaan reeds de eerste gestorte voorzetwanden van 10m hoog zien.)

1) De torenkraan om 8 uur 's ochtends

2) De torenkraan om 12 uur 's ochtends

3) De torenkraan de volgende ochtend