Hof Van Roey krijgt unieke gevelstenen

30-09-2016

Voor Hof Van Roey werden er unieke gevelstenen gemaakt. Deze werden enthousiast onthaald door de toekomstige bewoners, die elk hun persoonlijk exemplaar ontvingen.

Op de plek waar tot vorig jaar Groep Van Roey was gehuisvest in het centrum van Rijkevorsel wordt nu volop gebouwd aan woonproject Hof Van Roey. Om de naam te vereeuwigen, gebruiken ze speciale gevelstenen.

De eerste fase van Hof Van Roey bestaat uit negen appartementen – die al verkocht zijn–, acht woningen en een commerciële ruimte. "De gebouwen hebben hun definitieve hoogte bereikt", zegt projectleider Rob ­Anthonissen. "Over een viertal weken is het buitenschrijnwerk klaar en tegen Kerstmis hopen we dat alles winddicht is. We bouwen naar energiepeil E30, een norm die vanaf 2021 verplicht is. Door de parking ondergronds te brengen, kunnen w­­­e een groen binnenplein aanleggen."

Voor de realisatie van tweede fase, aan de kant van de Borgerhoutstraat, is Groep Van Roey gesprekken gestart met het gemeentebestuur. Zaterdag werd in aanwezigheid van buurtbewoners en enkele kopers de symbolische eerste gevelsteen gelegd. Het ging om een uniek exemplaar. "In plaats van het traditionele plakkaat tegen de gevel hebben we gekozen voor een ludieke manier om de naam aan te brengen. Er zijn honderd stenen gemaakt waarin Van Roey gegraveerd staat. Die krijgen een plaats in de buitengevel van het gebouw. In totaal zijn nog meer dan 100.000 ‘gewone’ stenen nodig voor Hof Van Roey", weet Rob Anthonissen.

Artikel uit Het Nieuwsblad – Zaterdag 19 september 2016 - Ronny van den Ackerveken (foto's: ram)