Hungaria in Leuven wordt exclusief wooncomplex

21-09-2017

Hungaria, dat is een begrip in Leuven. Het iconisch gebouw aan de Vaartkom deed oorspronkelijk dienst als maalderij van een graanverwerkingsbedrijf en onderging over de jaren heen heel wat renovaties. De voorbije decennia speelde het strakke pakhuis een belangrijke rol in de heropleving van de wijk tot hippe hotspot aan het water en vond je er onder andere kantoorruimtes, een klimzaal, een bar/restaurant en verschillende winkels. De locatie is dan ook ideaal: vlakbij een aantal parken en bovendien op wandelafstand van het centrum van Leuven. 

vanhout.pro schrijft samen met Houben nu mee aan het volgende hoofdstuk in de boeiende geschiedenis van het gebouw. In samenwerking met Architect Torsten Schoonaert, ir. Serge Vandemeulebroecke (Planet Engineering) en projectontwikkelaar L.I.F.E. wordt het industrieel gebouw getransformeerd tot een exclusief wooncomplex.  De verschillende functies verdwijnen en maken plaats voor een thuisgevoel. 

Het betreft een vrij complex en omvangrijk bouwproject met een korte uitvoeringstermijn. Met respect voor de eigenheid van het gebouw worden hedendaagse levensruimtes gecreëerd: 82 studio's (city lofts) met conceptmeubel van de hand van vanhout.pro interieur, 62 appartementen en 17 luxe penthouses. De combinatie van de authentieke  elementen zoals de specifieke gevel, de statige inkomhallen en vele raampartijen en nieuwe elementen zoals kwalitatieve moderne materialen en riante terrassen geeft de nieuwe Hungaria een onweerstaanbare aantrekkingskracht