Koningin Mathilde bezoekt The Mobble in Gent

23-05-2019

The Mobble is een modulair bouwsysteem ontwikkeld door een team studenten van de UGent (faculteit ingenieurswetenschappen en architectuur). Er werd een paviljoen mee gebouwd waarbij  duurzame en energie-efficiënte technieken werden geïmplementeerd. Het team neemt met The Mobble deel aan de internationale Solar Decathlon-wedstrijd.

In The Mobble is het belangrijk om waardekringlopen te sluiten. Net zoals bij De Nieuwe Dokken wordt er dankzij waterzuivering grondstoffen, energie en water "gerecycleerd" uit het huishoudelijke afvalwater. DuCoop is ook hier een gewaardeerde partner.

Als Algemene Bouw Maes waren we actief betrokken bij The Mobble: zo fungeerde collega Didier als technisch klankbord voor het team. Hij was ook betrokken bij de opbouw van het Circular Retrofit Lab. Duurzaamheid en circulariteit vinden we in onze groep erg belangrijk en we ondersteunen dan ook actief heel wat initiatieven hieromtrent.

Bekijk de reportages:

HLN: Koningin Mathilde brengt ‘duurzaamheidsbezoek’ aan de UGent: “Studenten zijn zich goed bewust van wat op het spel staat”

Nieuwsblad: Koningin Mathilde bezoekt Gentse duurzame woonmodule en spreekt studenten toe