Michaël Schouwaerts voortaan algemeen directeur

08-01-2019

​Gisteren, vandaag en morgen: Sportoase, bedrijf van de toekomst

Sportoase groeit. 2019 wordt het jaar waarin wij als groep een onwaarschijnlijke mijlpaal bereiken: onze 25 miljoenste bezoeker. Een mijlpaal die we enkel en alleen bereiken dankzij een duidelijke missie én een duidelijk verhaal. Sportoase is er voor de mensen, en Sportoase wordt gedragen door mensen.

Vandaag de dag telt Sportoase 352 vaste medewerkers in 14 sites. En kunnen wij als groep op meer dan 500 medewerkers, lesgevers en interim medewerkers rekenen. Sportoase is géén klein bedrijf. Sportoase is een bedrijf in expansie, in volle groei.

Naast onze 25 miljoenste bezoeker vieren we in 2019 nog een 'jubileum': de opening van onze 15de site, in Londerzeel. Het jaar daarna gevolgd door de opening van site 16 in Heist-op-den-Berg en site 17 in Antwerpen, in 2021.

Sportoase groeit, als groep, als familie, als werkfacilitator maar vooral als belevingsactor naar onze klanten toe. Want daar ligt de komende jaren blijvend onze focus: Sportoase wil dé referentie blijven als aanbieder van sport- en zwemfaciliteiten in het kader van PPS. Merkbeleving is het kernwoord voor de komende jaren. En dit is een uitdaging naar zowel interne werking als externe uitstraling.

Deze uitdaging maakt ook dat aan de vooravond van een nieuw jaar Sportoase blijvend wil investeren in haar structuur en organisatie met maar één duidelijke focus: gezond, duurzaam en dynamisch blijven groeien!

Om die groei te realiseren vanuit een zo optimaal mogelijke structuur is er besloten de structuur aan te passen naar een organisatie met één overkoepelende Algemeen Directeur, die wordt ondersteund door een sterk uitgebouwde managementstructuur. De beslissing tot het aanstellen van een Algemeen Directeur voor groep Sportoase komt er na overleg tussen de Gedelegeerde Bestuurders van Groep Sportoase en Operationeel Directeur Michaël Schouwaerts en Directeur Business Development Wouter Haegemans.

Wij zijn bijzonder verheugd dat huidig Operationeel Directeur Michaël Schouwaerts vanaf 1 januari 2019 de taak van Algemeen Directeur op zich wil nemen om Groep Sportoase de volgende jaren binnen te loodsen. Binnen zijn nieuwe taak wordt Michaël uiteraard nog ondersteund door Wouter Haegemans, als Directeur Business Development. 12 Jaren werkervaring binnen Groep Sportoase maken dat Michaël vanuit een operationele achtergrond en expertise, waarbij hij essentiële aandacht aan bouwkunde en technieken besteedde, de juiste persoon is om de komende jaren de groei van Sportoase mee te realiseren.

Groep Sportoase is overtuigd dat de bestaande synergie tussen Michaël en Wouter nog versterkt wordt door een algemeen overkoepelende aansturende functie voor Michaël, waarbij een deel van het huidige takenpakket als Operationeel Directeur naar uitvoering in handen komt te liggen van het dagelijkse managementteam. Deze evolutie maakt dat Michaël als Algemeen Directeur nog meer betrokken wordt in het creatieve en operationele ontwikkelingsproces van elke nieuwe site in de stellige overtuiging dat Groep Sportoase dé absolute marktleider wil blijven en zijn naar zowel realisatie als exploitatie van de sport- en belevingscentra van vandaag én morgen.