Onze visie in praktijk: duurzame scholensite voor Niel

10-02-2020

Als groep willen we de kwaliteit van het leven van mensen verbeteren door de creatie van leefbare en duurzame omgevingen waar mensen graag wonen, werken, winkelen, leren en sporten.

Voor de gemeente Niel mogen we een duurzame, multifunctionele scholensite realiseren. De vereisten voor deze DBM-opdracht waren niet min. Verschillende doelgroepen moesten hun plekje krijgen op deze schoolsite. De renovatie en nieuwbouw moesten het waardevolle karakter van de oude schoolgebouwen en het dorpsgezicht in de dreef respecteren. Maar ook het bijzonder unieke groengebied van de kleuterschool moest optimaal behouden blijven.

De kleuterschool, lagere school en buitenschoolse kinderopvang worden drie afzonderlijke gebouwen rondom een groene speelruimte.

Zoals bij elk BEN-project (Bijna Energie Neutraal) is ook hier speciale aandacht voor het gebruik van duurzame materialen en technieken zoals goede isolatie, doordachte en onderhoudsvriendelijke materiaalkeuze, hergebruik van regenwater, LED-verlichting en zonnepanelen.

Na de oplevering staat Van Roey Services in voor 20 jaar excellent onderhoud.

De eerste kleuters kunnen al genieten van de nieuwe inspirerende omgeving. Lees het artikel in Het Laatste Nieuws.

© renders: A33 architecten en Omgeving