Openwervendag groot succes!

08-05-2017

Afgelopen zondag hebben we met veel plezier 5 van onze werven opengesteld voor het grote publiek. Hoewel bewolkt, bleef het op de meeste locaties wel droog, waardoor de bezoekers de ganse dag door voortdurend bleven binnenstromen.

School Pierenbos in Halle-Zoersel kreeg heel wat bezoek van buurtbewoners en toekomstige leerlingen met hun ouders. Bovendien verzorgde collega Wim een persoonlijke rondleiding aan de OCMW- en gemeenteraad. Maar liefst 832 bezoekers kwamen langs op de werf. De werf kreeg ook de nodige aandacht in de Gazet van Antwerpen.

In Aalst had de stad een heus Utopia-dorp voorzien met de nodige catering, animatie en zelfs een free podium. De werf midden in de stad kreeg niet alleen bezoek van buurtbewoners en leerlingen van de muziekschool, ook mensen die hier vroeger nog op internaat hadden gezeten, kwamen graag herinneringen ophalen. Ook hier werd een VIP-rondleiding voorzien voor het personeel van de bibliotheek en de muziekschool. 1686 bezoekers bezochten deze werf.

De K-Tower kon niet alleen rekenen op een delegatie van de Confederatie Bouw, als onderdeel van de VIP-rondleiding (zelfs de gedelegeerd bestuurder op nationaal niveau was aanwezig), ook de lokale televisie WTV-Focus maakte een geslaagde reportage met onze projectleider aan het woord. Heel wat mensen waren maar wat nieuwsgierig naar het uitzicht vanop de 17e verdieping over hun stad. De werf kon dan ook 2150 bezoekers verwelkomen. Het Laatste Nieuws publiceerde een artikel over de werven in West-Vlaanderen en uiteraard kwam K-Tower ook aan bod.

Bij de Annuntiaten in Heverlee werden 420 bezoekers ontvangen, op Turnova zelfs 4000.

De foto’s van de verschillende werven kan je hier bekijken. De beelden op Turnova werden gemaakt door Stad Turnhout, die van Utopia door stadsfotograaf Hendrik De Schrijver, die van de andere werven door het werfteam zelf.

De 11de editie van Open Wervendag klopte af op 82.000 bezoekers en doet daarmee nog beter dan vorig jaar (78.000).