Samenwerken en co-creatie, de kracht van BIM

14-12-2016

In 2015 besloten de stad Hoogstraten en de 3 omringende gemeentes Merksplas, Baarle-Hertog en Rijkevorsel om samen te werken om de bouwsector, de grootste werkgever in deze gemeenten, in de kijker te plaatsen. Er werden ook een aantal lokale organisaties aangesproken zoals Eribel, VITO Hoogstraten, VOKA, Bouwunie, Kamp-C en Groep Van Roey.

650 lokale bouwgerelateerde ondernemers werden klaargestoomd voor de toekomst en konden maar liefst 5 events bijwonen rond een variatie aan relevante thema’s. Gaande van de grootste toekomstige uitdagingen van de sector over competenties en innovatie tot samenwerken en co-creatie. Doelbewust werden ook 4 ambassadeurs geselecteerd uit de deelnemende gemeenten.

Uiteraard waren we meteen gewonnen voor het idee, als groep vinden we het immers belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Het is pas door het uitwisselen van ervaringen en inzichten dat je een lokaal netwerk mogelijk maakt. Het oplossen van maatschappelijk relevante thema’s zoals duurzaamheid, vergrijzing en mobiliteit kan enkel door met verschillende partners in een organisatienetwerk te stappen en zo co-creatie mogelijk te maken.

BIM gaat verder, ook in 2017. Stad Hoogstraten gaf al aan de community verder te willen uitbouwen en ook de link te leggen tussen de lokale ondernemer en particulieren.