Sportoase en Groep Van Roey hebben groeiplan klaar

06-12-2021

Met vertrouwen richting een gezonde toekomst

Sportoase en familie Van Roey hebben groeiscenario klaar en openen binnenkort alweer enkele nieuwe sport- en recreatiecentra.

Met jaarlijks 4 miljoen bezoekers is Sportoase de absolute marktleider wat betreft de uitbating van sportinfrastructuur in België. Vanuit die positie vervulde Sportoase dan ook een voortrekkersrol bij de heropening van fitnesscentra in juni van dit jaar. “Kwaliteit, beleving en veiligheid zijn de drie pijlers waar wij altijd met al onze partners op gebouwd hebben”, zo zegt Algemeen Directeur Michaël Schouwaerts. “COVID-19 zorgde voor een aantal uitdagingen en obstakels in onze sector, maar net daarin vonden wij antwoorden en kansen om te groeien, samen met de familie Van Roey.”

Gezondheid, iedereen heeft er tegenwoordig de mond van vol, maar nergens wordt er zo hard op toegespitst als bij Sportoase. “‘Partner van jouw gezondheid’ is meer dan een leuze, het is een missie én een way of life. Zo zorgen we bij Sportoase niet alleen voor de beste sportinfrastructuur, maar bijvoorbeeld ook voor de beste voeding, dankzij ons partnership met Foodmaker. Die volledige gezondheidsbenadering vind je nergens anders terug en dat is wat ons zo uniek maakt.”

Wat Sportoase eveneens uniek maakt in België, is het AIR-systeem, waarmee afgelopen zomer op het nationale testevent fitness de deur voor veilig indoor sporten werd geopend. “Met het AIR-systeem voorzien we onze leden van 100% verse en gezuiverde lucht in al onze ruimtes. Hierdoor kunnen wij in alle veiligheid opnieuw ons steentje bijdragen aan preventieve gezondheidszorg. Specialisten zijn het hierover dan ook unaniem eens: de impact van sport en beweging voor je immuniteit is enorm. In combinatie met gezonde voeding kan het zelfs levens redden.”

Nieuwe vestigingen op komst

Recent nog zette groep Sportoase de kroon op het werk met de opening van Sportoase Groot Schijn in Deurne-Antwerpen. In dit sportcomplex van de toekomst, waar duurzaamheid centraal staat in bouw én uitbating, is er niet alleen plaats voor watersportbeoefenaars en -recreanten maar ook voor sport- en funschaatsers. De diverse zwembadfaciliteiten, glijbanen en schaatsbanen zijn uniek in de sector en staan garant voor onbegrensd sportplezier.

Bij het fitnessen voorziet Sportoase hier dan weer, net als op andere locaties, een permanente begeleiding door professionele coaches. Met hun expertise en enthousiasme zorgen die ervoor dat de sporters op de juiste en meest verantwoorde manier aan hun gezondheid werken en hun sportieve doel bereiken.

Sportoase Groot Schijn zet ook de toon door de doorgedreven manier waarop samenwerkingen met “preferred partners” zoals Foodmaker en Runners Lab tot uiting komen. In het restaurant/ de cafetaria neemt Foodmaker, bekend van zijn lekkere- en gezonde assortiment, de uitbating voor zijn rekening. “Zowel bij Sportoase als bij Foodmaker staat duurzaamheid en gezondheid op nummer 1. Uiteraard trekken we dit dan ook door daar waar de sportende klanten de innerlijke mens komen versterken”, luidt het. 

Sportoase verzekerde zich ook nog van samenwerking met andere gereputeerde spelers uit de sport waaronder Runners’ Lab en Rev Training. Bij de eerste kunnen sporters terecht voor state of the art-loopschoenen die aan ieders persoonlijke voet aangepast zijn, de tweede zorgt voor professionele begeleiding bij het sporten en revalideren.

Op de zeer nabije planning staat dan weer de realisatie van een nieuwe vestiging in het Kempense Lille en de operationele overname van duikcentrum Todi in Beringen, een samenwerking met LRM en dé referentie in duik- en onderwatersport.

Het is bovendien de bedoeling om nadien in het hele land nog meer sportcomplexen te bouwen waar Sportoase zijn filosofie ten volle kan ontplooien.  Op dit ogenblik zit de groep in de laatste rechte lijn om nog vestigingen te openen al is het nu nog te vroeg om hier al concrete namen te noemen.

Familie Van Roey mee aan het roer

In de verdere uitrol van de gezondheidsmissie van Sportoase, zal ook de familie Van Roey meer en meer gaan fungeren als trouwe locomotief. Als mede oprichter van Groep Sportoase in 2005 vergroten ze nu hun belang binnen Groep Sportoase en nemen de aandelen van Equans over, nadat binnen ENGIE werd beslist om zich maximaal op hun kernactiviteiten te richten. ENGIE blijft echter wel nog steeds aan boord van Sportoase als technische partner, en zal ook mede vanuit die rol een cruciale taak vervullen in het toekomstige gezondheidsverhaal.

Bij Van Roey vindt men stabiliteit de komende jaren belangrijk om de verdere werking te consolideren en Sportoase voor te bereiden op een verdere evolutie.

Sportoase doet met andere woorden net hetzelfde als zijn trouwe talrijke bezoekers: Voortdurend in beweging blijven, op een kwalitatieve manier groeien en zich met volle overtuiging in het zweet werken.

Lees ook de artikels in