Sportoase Lanaken feestelijk geopend

02-07-2018

Op 29 juni huldigde Sportoase in aanwezigheid van Burgemeester Marino Keulen, schepenen en 400 genodigden - met een druk op de knop en een eerste duik in het bad - het gloednieuwe zwembadencomplex ‘Sportoase Montaignehof’ te Lanaken in. Hoewel de avond spetterend werd afgesloten, blijven de deuren niet lang gesloten, want vanaf zaterdag 30 juni is iedereen welkom voor een exclusieve blik achter de schermen.

Sportoase - een 100% Belgisch, jong en dynamisch bedrijf - zorgt als private partner voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de uitbating van sportinfrastructuur, maar steeds in nauw overleg met de lokale overheid die dankzij doorgedreven inspraak wel de controle behoudt.

Ook in Lanaken werd gekozen voor een samenwerking met Sportoase. Gemeente Lanaken en Sportoase slaan gedurende 30 jaar de handen in mekaar. Sportoase wist zich mede door haar aanpak en filosofie de voorbije 12 jaar te ontwikkelen tot een sterk bedrijf met anno 2018 twaalf operationele sportcentra en vijf in realisatiefase.

De twaalfde operationele vestiging te Lanaken omvat een multifunctioneel zwembadencomplex met sportbad, een wellnessgedeelte en een peuter- en kleuterzone. Naast het ‘losse’ zwemmen biedt Sportoase ook een breed aanbod aan diverse aqua- en zwemlessen aan zodat iedereen ongetwijfeld een activiteit vindt die hem of haar aanspreekt. Zo zullen er naast de wekelijkse zwemschoollessen, verschillende groepslessen zoals Aquabalance, Aquafit en Aquasenior op het programma staan.
Het sportcomplex biedt tevens een fitness die op gebied van beleving en kwaliteit zijn gelijke niet kent. Een uitgebreid aanbod aan groepslessen, gaande van de klassieke BBB en steplessen over Zumba, tot Indoor Cycling maken het aanbod meer dan compleet zodat iedereen ongetwijfeld een activiteit vindt die hem of haar aanspreekt.

Om het aanbod te vervolledigen biedt Sportoase Montaignehof ook nog een topsporthal, polyvalente ruimte en een gevechtsportzaal.

Vanaf zaterdag 30 juni staat het hele team van gemotiveerde medewerkers klaar om het publiek te ontvangen en opent Sportoase Montaignehof voor de eerste maal de deuren.

Bekijk hier de geslaagde reportage of lees het artikel in Het Laatste Nieuws.

(foto's Johan Van Droogenbroeck)