Sportoase Schiervelde spetterend geopend!

27-08-2018

Met een druk op de knop door Frédérik Deburghgraeve, burgemeester Kris Declercq en schepenen, sprongen maar liefst 100 gelukkigen voor de allereerste keer het water van Sportoase Schiervelde te Roeselare in.

Na een bouwfase van slechts anderhalf jaar, werd vanavond het gloednieuwe zwembadencomplex ‘Sportoase Schiervelde’ te Roeselare ingehuldigd in aanwezigheid van zo’n 400 genodigden. Stad Roeselare koos ervoor haar inwoners te betrekken bij de plechtigheid en gaf iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een wedstrijd voor de eerste duik. Uit maar liefst 563 inschrijvingen werden 80 winnaars geselecteerd. Ook de clubs die op regelmatige basis gebruik zullen maken van het zwembad, kregen de mogelijk deel te nemen.

Na de rondleidingen en de waterpret werd de avond afgesloten met een spetterend vuurwerk. De deuren blijven echter niet lang gesloten, want op zondag 26 augustus is iedereen welkom voor een exclusieve blik achter de schermen. Deze rondleiding doorheen het gebouw is een uniek gegeven en geeft bezoekers de mogelijkheid ruimtes te ontdekken die nadien niet meer toegankelijk zijn.

Voor Groep Sportoase is Sportoase Schiervelde de 13e vestiging in België die de deuren opent. Ook in Roeselare werd gekozen voor een publiek private samenwerking met Sportoase. Gedurende 30 jaar worden de handen in mekaar geslagen om de inwoners van Roeselare te laten genieten van een uitgebreid aanbod aan sport en recreatie.

Zo bestaat het zwemcomplex uit 3 zones:
▪ een sportieve zone met een wedstrijd- en instructiebad
▪ een recreatieve zone met onder meer een peuter- en kleuterzone, golfslagbad en verschillende glijbanen
▪ een wellnesszone met sauna, stoombad en belevingsbad

Naast het ‘losse’ zwemmen biedt Sportoase ook een breed aanbod aan diverse aqua- en zwemlessen aan zodat iedereen ongetwijfeld een activiteit vindt die hem of haar aanspreekt. Zo zullen er naast de wekelijkse zwemschoollessen, verschillende groepslessen zoals Aquabalance, Aquafit, Zwangerschapszwemmen op het programma staan.

Het sportcomplex biedt tevens een fitness die op gebied van beleving en kwaliteit zijn gelijke niet kent. Een uitgebreid aanbod aan groepslessen, gaande van de klassieke BBB en steplessen over Zumba, tot Indoor Cycling maken het aanbod meer dan compleet zodat iedereen ongetwijfeld een activiteit vindt die hem of haar aanspreekt.

Gisteren opende Sportoase Schiervelde voor de eerste maal de deuren.

Bekijk de reportage over de opening op Focus / WTV en op de website van Sportoase. Lees het artikel op HLN hier en in de Krant van West-Vlaanderen.