Uniek project in Zwijndrecht

15-06-2018

Als Maes denken we graag mee met onze klanten. Zo wonnen we in Zwijndrecht een dossier voor de bouw van de school “Het Laar” voor het gemeenschapsonderwijs GO! Momenteel werken we al succesvol samen met de Vlaamse gemeenschap voor een school in Beveren. 

Op het perceel naast de toekomstige school wenste de gemeente Zwijndrecht zowel een buitenschoolse kinderopvang te voorzien voor 80 kindjes als de gemeentelijke magazijnen. Beide projecten combineren was de meest interessante formule dus deden we ons uiterste best om ook dit dossier te mogen realiseren.

Voortaan combineert het werfteam beide werven. Het is de eerste keer dat we samenwerken met de gemeente Zwijndrecht en alles verloopt vlot. Zo werd op 13 juni de eerste paal voor BEO-veld in de grond geboord door burgemeester André Van de Vyver, in aanwezigheid van onder andere de kinderen van de buitenschoolse opvang alsook tweede schepen Ann Van Damme en het gemeentepersoneel. 

Uniek aan dit project is het BEO-veld dat wordt voorzien. De burgemeester vindt het belangrijk dat de gemeente haar maatschappelijk verantwoordelijkheid opneemt en kiest voor een duurzaam bouwproject. Op de werf zullen we verschillende keren maar liefst tot op 149 meter diep boren, om zo de warmte-uitwisseling met de bodem te activeren. 

Lees de reportage in Het Laatste Nieuws of bekijk het overzicht van het project hier.