Van Roey deelt kennis rond duurzame bouwprojecten

22-06-2018

De bouwsector draagt een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid om duurzame bouwprojecten te realiseren en te zoeken naar de optimale uitvoering. Gelukkig bieden concepten als Building Information Modeling (BIM), BREEAM, Lean en een procesgerichte aanpak de nodige ondersteuning voor een succesvolle realisatie.

Van Roey uit Rijkevorsel, nodigde een selectie aan voorkeurspartners uit voor een inspirerende avond rond duurzaam bouwen. Meer dan 200 gasten waren aanwezig.

Ronny Van Doninck, technisch directeur Van Roey: “Het doet me plezier te merken dat onze partners ook bezig zijn met duurzaamheid en samen met ons willen kijken hoe we het verschil kunnen maken voor de (eind)klant. We hebben er bewust voor gekozen om de concepten kort theoretisch toe te lichten om dan uitgebreid in te zoomen op herkenbare praktijkvoorbeelden.”

Bouwen met mensen typeert de bedrijfscultuur van Van Roey, het is dan ook logisch dat het bedrijf zijn expertise rond duurzame bouwprojecten deelt met zijn uitgebreid netwerk aan partners.

Er werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om Lu Fockaert, senior aankoper en directielid, in de bloemetjes te zetten. Lu, die 43 jaar geleden als jonge snaak startte bij Van Roey, gaat eind 2018 op pensioen. Zijn niet-aflatende inzet voor partners, klanten en collega’s gedurende al die tijd wordt ontzettend gewaardeerd. Een woord van dank voor Lu ten overstaan van de partners was hier dan ook op zijn plaats.

Lu Fockaert zal na zijn pensioen worden opgevolgd door Tine Jespers als directeur aankoop - werkvoorbereiding.