Van Roey Services neemt METIZ over

14-10-2022

Groep Van Roey is de laatste jaren uitgegroeid tot een bouwgroep waar klanten van a tot z ontzorgd worden. Binnen de groep staat Van Roey Services in voor het duurzaam onderhoudsbeheer van gebouwen en installaties.

In tijden van volatiele energieprijzen is het belangrijk om een laag energieverbruik te garanderen tegen een lage onderhoudskost. Met bovendien een aangenaam binnenklimaat en optimale luchtkwaliteit voor de gebruikers van het gebouw. 

METIZ is een adviesbureau met uitgebreide ervaring dat dankzij data focust op het aangenamer en gezonder maken van gebouwen. 
Bart Cox, operationeel directeur Van Roey Services: “Het smart monitoring aanbod van METIZ sluit naadloos aan bij de oplossingen die we als Van Roey Services aanbieden. 

Zo kunnen we voortaan onze klanten een dashboard aanbieden om hun portfolio van gebouwen op energetisch vlak in real-time te beheren. Het binnenklimaat wordt automatisch becijferd en gevisualiseerd, inclusief alarmmeldingen en maandelijkse rapportage. Ook de temperatuur van verwarming of koeling en de werking van de luchtgroep kunnen rechtstreeks gevolgd worden. De slimme meters brengen de prestaties van gebouwen objectief en transparant in kaart.“

Ingenieur Geert Bellens richtte METIZ op in 2015 en bouwde het bedrijf door de jaren heen uit tot een onafhankelijk adviesbureau met drie belangrijke speerpunten: correcte metingen, het omzetten van data naar informatie en het toetsen aan de relevante normen. 

Bellens: “Objectieve data die een laag energieverbruik garanderen tegen een lage onderhoudskost is een aanbod waar veel bedrijven naar op zoek zijn. Het groeipotentieel van METIZ is groter dan de tijd die ik kon investeren in het bedrijf. Van Roey Services is een bedrijf waar de klanten van METIZ nog meer ontzorgd kunnen worden wanneer het gaat om duurzaam patrimoniumbeheer.”