vanhout.pro bouwt Arc in Deurne-Zuid

21-09-2017

In opdracht van projectontwikkelaars Immpact en Westhoek bouwt THV vanhout.pro-Huybreckx Residentie Arc: 100 moderne appartementen nabij het Boekenbergpark in Deurne-Zuid. Strategisch gelegen tussen de bruisende metropool en de rustigere buitenwijken van Antwerpen vind je in deze buurt alles wat het leven comfortabel maakt: winkels, scholen, openbaar vervoer én de snelverbinding met het Antwerpse centrum. De residentie ligt bovendien op fietsafstand van enkele mooie parken met een zwemvijver, een openluchttheater, kastelen en speelzones.

Deurne is het groenste district van Antwerpen en verwent haar bewoners met een gevarieerd en wervelend aanbod aan cultuur en sportactiviteiten. Recent werd de buurt bovendien heraangelegd met nieuwe straten en tramlijnen. Deze aanpassingen zorgden voor extra leefkwaliteit en een veiliger verkeer.

De 1-, 2- of 3-slaapkamerappartementen hebben een mooi zicht op de gemeenschappelijke parktuin met wadi, omzoomd met hoge bomen. Grote ramen en ruime leefterrassen vergroten het wooncomfort. Bovendien kunnen bewoners eenvoudig hun wagen kwijt in de ondergrondse parking.

Louis Caron Architecten en Planet Engineering staan in voor een stijlvol ontwerp dat mooi aansluit bij de klassieke buurtarchitectuur. Om de troeven van deze locatie optimaal te benutten, koos de architect voor terrassen in een boogvorm. Zo volgt het gebouw naadloos de vorm van de straat, vandaar ook de naam van het gebouw.Arc is immers het Franse woord voor "boog". De voorgevel kreeg een trendy afwerking met wit beton en aluminium ramen. De tussenwanden op de leefterrassen zijn afwisselend in mat glas of hout. Zij bezorgen het gebouw een warme, levende toets. Door de combinatie van wit beton, grote ramen en houtpanelen kan Arc een sterke identiteit neerzetten met een frisse uitstraling.