vanhout.pro bouwt thuishaven voor Let's Go Urban

09-04-2019

“Let’s Go Urban” werd opgericht door Sihame El Kaouakibi met één duidelijke missie: het beste in jongeren naar boven te halen. De LGU Academy maakt dit waar met een afterschool program voor urban youth vanaf 6 jaar met de focus op tieners en jongvolwassenen met diverse achtergronden. De LGU Academy doet alles om jongeren te empoweren zodat zij hun eigen, unieke talenten en persoonlijkheden kunnen ontwikkelen.

Wegens het enorme succes, heeft de Stad Antwerpen de feestzaal “Kielpark” ter beschikking gesteld. vanhout.pro kreeg de opdracht om de bestaande gebouwen te vernieuwen en uit te breiden.

De bestaande feestzaal werd oorspronkelijk gebouwd als  orangerie voor het Kielpark. Voor de uitbreiding van het gebouw koos AWG architecten daarom voor een serregebouw. Deze vrij ruime uitbreiding omvat zowel danszalen, leslokalen, kleedruimten, kantoren als muziekstudio’s. De ruime inkomhal kan ook als foyer gebruikt worden voor evenementen. De grote zaal van het Kielpark zelf blijft beschikbaar voor optredens en feesten.

Lees ook de reportage op HLN.