Week van de mobiliteit

18-09-2018

Wie vaak onderweg is, beseft hoe belangrijk een vlotte mobiliteit is. Elk jaar stijgt de lengte en duurtijd van de files. Sinds 1996 organiseert het Netwerk Duurzame Mobiliteit de Week van de Mobiliteit. Doel is om ons te doen stilstaan bij ons verplaatsingsgedrag en laten proeven van de alternatieven. Want wie de overstap maakt ontdekt zelf de voordelen van stappen, trappen, trein/tram/bus of autodelen.

Vanuit onze groep is duurzaamheid een van de groeidomeinen waarop we willen inzetten. Dit jaar doen we voor de eerste keer mee en focussen we ons op het woon-werkverkeer naar het hoofdkantoor in Rijkevorsel. Er is immers heel wat ruimte voor verbetering, zo waren vorige week maandag 90 collega's op het hoofdkantoor en telde de parking maar liefst 87 auto's! Gisteren zorgde een aantal enthousiaste collega's voor een warm welkom.  Collega’s die met de fiets, te voet of samen met een collega arriveerden, kregen een heerlijk ontbijt geserveerd. Collega's die alleen in de auto zaten, werden hier op een elegante manier over aangesproken.

Onze arbeiders binnen de groep geven trouwens al jaar en dag het goede voorbeeld, zij gaan immers al met de werfbus naar het werk.

Donderdag organiseren we een thuiswerkdag en streven we naar een lege parking op het hoofdkantoor. Samen gaan we voor een duurzame mobiliteit!

Meer over de week van de mobiliteit vind je hier.

Bekijk hier de leuke video en een aantal sfeerfoto's: