Zonnige nazomer zorgt voor duurzamer Staalbeton

22-10-2018

De afgelopen jaren investeerde Staalbeton volop in zijn infrastructuur voor een bedrag van 3 miljoen euro. Tijdens de investering werden de daken van de bestaande productiehallen van Staalbeton eveneens vernieuwd en werd er al rekening gehouden met het extra gewicht van een nieuwe investering: zonnepanelen.

Met de zonnepanelen nemen we als Staalbeton onze verantwoordelijkheid naar duurzaamheid. Op basis van historische gegevens werd er gekeken welk vermogen we nodig hadden om maximaal te kunnen inzetten voor ons eigen verbruik.

Op al onze hallen installeerden we in totaal 2145 zonnepanelen met een gegarandeerde opbrengst van 544 500 kWh per jaar of een gegarandeerde opbrengst van 580 kWp (kilowatt piek). Dankzij de productie kunnen we voorzien in 25% van ons eigen stroomverbruik.

De voorbereiding en installatie van de zonnepanelen (voor een totaalbedrag van € 550 000) verliepen erg vlot (we werkten samen met dezelfde leverancier van het hoofdkantoor van groep Van Roey).

Het samensmelten van Eandis en Infrax tot Fluvius zorgde echter voor een aangepaste regelgeving. Hierdoor diende de bestaande hoogspanningscabine zowel technisch als bouwkundig aangepast te worden. Onlangs was het zo ver: alle werken waren achter de rug en Staalbeton kan voortaan genieten van zelf opgewekte elektriciteit, met dank aan de zonnige nazomer.