Zorghotel Polderwind klaar voor vakantiegasten

31-07-2018

Rode Kruis-Vlaanderen opent uniek domein voor vakanties zonder zorgen maar mét zorg 

Tussen Brugge en Blankenberge biedt het prachtige Domein Polderwind, met daarop een gloednieuw viersterrenhotel en een mooie waterplas, vanaf vandaag rust en recreatie voor mensen met een beperking, ziekte of ouderdom. Zo kunnen ook zij genieten van een vakantie zonder zorgen maar mét aandacht voor de juiste, aangepaste zorg.Het domein is een initiatief van Rode Kruis-Vlaanderen. De organisatie heeft jarenlang ervaring in het organiseren van groepsreizen voor mensen met een beperking (‘Aangepaste Vakanties’) en ondervond aan den lijve dat de nood aan aangepaste accommodaties in Vlaanderen hoog was.

Vakantiedomein officieel geopend 

De allereerste steen van dit ambitieuze project werd op 17 september 2015 gelegd door Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Vandaag verklaart hij het hotel officieel voor geopend en ziet hij voor het eerst het uiteindelijke resultaat: een rustig gelegen domein met viersterrenhotel, een mooie vijver en tal van recreatiemogelijkheden. Vakantiegangers kunnen er genieten van waterfietsen (met rolstoellift), (rolstoel)fietsen, een veilig en rolstoeltoegankelijk ponton voor hengelen, een petanquebaan en een strand dat toegankelijk is via aangepaste strandrolstoelen.

46 kamers voor 92 gasten

Het hotel is een architecturaal pareltje geïnspireerd op de Tulou, een cirkelvormige, traditionele groepswoning uit China. 46 comfortabele kamers combineren luxe met de zorg die iedere vakantiegast specifiek nodig heeft. Het domein is zo volledig afgestemd op de noden van vakantiegangers voor wie op vakantie gaan niet altijd evident is. 

Hoewel personen met zorgbehoeften centraal staan in Domein Polderwind, is iedereen meer dan welkom. Ook als je geen specifieke zorg nodig hebt, kan je voor een ontspannen vakantie terecht op het domein. In de (lounge)bar en restaurant met prachtige binnentuin en op het terras met zicht op het water is het extra zalig vertoeven. Bovendien staat er in de lounge een heuse vleugelpiano, geschonken door Algemene Bouw Maes en POLO Architects. In de wellness- en fitnessruimtes kan je jezelf zowel ont- als inspannen.

Vanaf nu kan iedereen dus het hele jaar door terecht in Domein Polderwind voor een zorgeloze vakantie, met of zonder mantelzorgers, in groep of individueel. Voor bedrijven die willen inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen, is het domein de ideale locatie voor meetings, opleidingen, seminaries en teambuildings.

Meer informatie en boekingen: www.domeinpolderwind.be

Lees ook het artikel van Visit Flanders.

Bekijk een aantal sfeerfoto's hier en laat je op sleeptouw nemen in de reportage van Focus WTV.