Activiteiten

Als architectonische bouwelementen blikvangers worden

Architecten dromen van architectonische hoogstandjes met complex maatwerk, aannemers gaan op zoek naar manieren om het werk te vereenvoudigen, klanten willen de doorlooptijd van hun projecten zo kort mogelijk… Architon speelt hierop in met de productie van kant-en-klare betonelementen met een hoge afwerkingsgraad. Wij vervaardigen prefab bouwelementen op maat in architectonisch beton. Uitvoeringstechnisch worden we graag vroeg in projecten betrokken om zoveel mogelijk meerwaarde te kunnen bieden. In ons atelier wordt heel veel handmatig aangepast, geen enkele trap, terras of gevelelement is immers hetzelfde.

Maatwerk met een gegarandeerd hoogstaande afwerking

Een van de sterktes van architectonisch beton is dat het beschikbaar is in vele kleuren en vormen. Welke afwerkingsvorm een architect, bouwheer of particulier ook in gedachten heeft: wij kunnen het produceren. Dankzij de vorm, structuur en kleur kunnen we elk element perfect laten aansluiten bij de omgeving. Ook wat de nabehandeling betreft zijn er met beton veel mogelijkheden: gezandstraald, gepolijst, uitgewassen… We passen de granulaten in het beton aan in functie van de vereiste afwerkingsgraad. Vindt u de afwerking voor uw project niet terug in onze uitgebreide stalenkamer, dan maken we een staal op maat.

Architon: een jong bedrijf in volle expansie

Architon wordt in 2007 opgericht als zusterfirma van Algemene Bouwwerken Artem. In 2014 vervoegt het groep Van Roey. Dit maakt de slagkracht om een gevestigde waarde te worden in de groeiende prefab markt enkel groter. In onze nieuwe, goed uitgeruste bedrijfshal vervaardigen we alle mogelijke ontwerpen met de nodige aandacht voor details. Kwaliteit, flexibiliteit en stiptheid staan hierin altijd voorop.

Eind 2016 werd de productiehal verdubbeld. De totale productieoppervlakte van onze hal komt zo op 8.700 m². Op die manier kunnen we maximaal blijven inspelen op de geplande groei en een nog betere servicegraad bieden aan onze klanten.

We zijn bovendien houder van het CE-certificaat.