Activiteiten

Structurele prefab

Sinds 2021 biedt Architon ook structurele prefab betonelementen aan. Een team van bekisters, schrijnwerkers en vlechters werkt dagelijks aan structurele balken, kolommen en ander maatwerk. Wij leveren alle mogelijke betonnen vormen tot 40 ton.

We hebben alles in huis om gecombineerde aanleveringen te doen zoals bijvoorbeeld ingestorte profielen in de betonbalk.  Wij bieden ook minder klassieke bouwelementen aan zoals balken voor tribunes, wanden...

Geprefabriceerde structuurelementen

Moderne bouwconstructies maken steeds meer gebruik van geprefabriceerde structuurelementen. Een onderdeel hiervan zijn de al dan niet dragende wanden, binnenwanden en kernwanden.

De balken en kolommen die we produceren zijn quasi onbeperkt in lengte. Ze kunnen al dan niet van consoles, uitstekende wapening en diverse ingestorte hulpstukken voorzien worden. Deze worden gestort in stalen bekistingen met een hoge flexibiliteit.

Continue kwaliteitscontrole

Waar mogelijk gebruiken we zelfverdichtend beton omdat dit extra garanties biedt voor de afwerkingsgraad. Door gebruik van metalen tafels en een doorgedreven bekistingstechniek kunnen we wanden in diverse afmetingen en gewichten realiseren. Voorzieningen zoals raamsparingen, oplegnokken, vertandingen, verankeringen of allerhande accessoires kunnen we mee opnemen.

Het volledige productieproces wordt continu gevolgd en begeleid door interne kwaliteitscontroleurs. Zo kunnen we verschillende blootstellingsklassen en betonsterktes realiseren.
Bovendien werken we volgens de richtlijnen van het intern Zorg- en Kwaliteitssysteem en volgens de CE-normen.

We hanteren de nodige flexibiliteit om op elk moment aan de specifieke wensen en noden van architecten, studiebureaus en klanten tegemoet te komen.