Activiteiten

Het succes van Sportoase voor gemeenten = de totaal-oplossing

De kwaliteit, toegankelijkheid en functionaliteit van sportinfrastructuur bepaalt mee in welke mate mensen sporten. Heel wat gemeentes kampen hier vandaag met stevige uitdagingen.

Als gemeente kunt u bij Sportoase terecht voor het ontwerp, de bouw en de financiering van uw sportinfrastructuur tot en met het onderhoud en de uitbating ervan gedurende 30 jaar. Ons doel: een succesvolle partner zijn in het aanbieden van totaaloplossingen op maat van de klant.

Elk Sportoase-centrum komt tot stand in nauw overleg met alle betrokken partijen. Een eerste stap hierin is het in kaart brengen van de exacte behoeftes van een gemeente. Vervolgens worden alle partijen onmiddellijk samen rond de tafel gebracht om tot een sterke langetermijnsamenwerking te komen.

Het succes van Sportoase voor sporters = totaal-beleving

Hoewel het gebouw essentieel blijft in dit ganse proces, is het ondergeschikt aan de service die we leveren: het aanbieden van zwembadwater, fitness en groepslessen. De integrale kost tijdens de totale duur van de exploitatie is belangrijker dan de initiële investeringskost van het gebouw.

Vandaag is Sportoase in de sector de meest bezochte partij en zijn de waarderingscijfers van klanten zeer hoog. Sportoase zorgt voor een totaalbeleving.

Sportieve en gezonde inwoners is dan ook waar de uiteindelijke focus ligt. Ons streefdoel is klanten een zo ruim mogelijk en betaalbaar aanbod te bieden en een plaats waar elke sporter zich thuis voelt en iets op zijn of haar maat terugvindt.

Denk aan:

  • een zwembad waar scholen, clubs en particulieren welkom zijn
  • een fitnesscentrum dat persoonlijke en professionele begeleiding centraal stelt
  • een klimmuur
  • een cafetaria om met vrienden iets te drinken na de inspanning

Over Sportoase

We hebben Sportoase opgericht in 2005 samen met Cofely Services (onderdeel van Engie). Vandaag staan meer dan 100 medewerkers mee aan de bouw van de toekomst van de sportinfrastructuur in ons land.

Ondertussen biedt Sportoase in een 16 actieve sportcentra een unieke en betaalbare sportbeleving aan bijna 5 miljoen bezoekers/sporters per jaar.

Sportoase bestaat uit twee departementen:

  • Sportoase operations wat de operationele sites van Sportoase overkoepelt.
  • Business development: een projectorganisatie die zich exclusief richt op de ontwikkeling en realisatie van sport- en recreatieprojecten in publiek-private samenwerking.