Activiteiten

Bedrijfsprofiel

vanhout.pro beschikt over 2 sterke kerncompetenties, ALGEMENE BOUW en INTERIEUR.

Het bedrijf telt meer dan 130 medewerkers en kent sinds de overname, door groep Van Roey, een forse groei. In 15 jaar groeide het zakencijfer van minder dan 8 naar ruim 50 miljoen euro.  Een groot deel van die omzet wordt gerealiseerd voor vaste klanten. De financiële draagkracht van het bedrijf nam in die periode in dezelfde mate toe.

Met talrijke jonge ingenieurs en veel vakmanschap beschikt het bedrijf vandaag over bijzondere troeven. Deze zetten we bij voorkeur in voor de realisatie van projecten met een grote complexiteit en hoge kwaliteitseisen.

Als vanhout.pro werken we graag enthousiast en oplossingsgericht samen met klanten en ontwerpers, geen project is te moeilijk. Elke uitdaging is een bron van inspiratie, wat telkens leidt tot creatieve oplossingen en innovatieve uitvoeringsmethoden. Deze technische dynamiek stimuleert niet alleen de sterke organische groei, het zorgt ook voor een uitbreiding van onze vakkennis.

Naast “kwaliteit en hightech oplossingen” zetten we ook fors in op “organisatorische expertise”. Dankzij onze twee afdelingen kunnen we u immers een totaalproject op maat aanbieden.

 

Bouwafdeling: uw regionale bouwpartner

Als vanhout.pro zijn we actief in quasi alle sectoren. Onze klanten kennen ons als een flexibele, kwalitatieve en betrouwbare algemene aannemer.

Bouwprojecten tussen 1 en 10 miljoen euro zijn onze “corebusiness”, hoewel we de laatste jaren ook grotere opdrachten succesvol opleveren.

Het geheim van ons succes schuilt in een mix van ervaren bouwvakkers en jonge beloftevolle projectleiders. Bovendien beschikken onze mensen over de nodige vakkennis over onder meer 3D BIM-modellen en kunnen ze rekenen op uitgebreide kennisdatabanken.

Op de werf spreekt men de taal van u als klant. Ook voor kleine opdrachten bieden we steeds een professionele projectopvolging.

 

Interieurafdeling: topkwaliteit aan concurrentiële prijzen

We beschikken over een atelier van maar liefst 5000 m² in Turnhout met een uiterst performant en digitaal gestuurd machinepark. Jaarlijks verwerken we 42.000 m2 plaatmateriaal, om meer dan 800 zorgkamers, kantoorinrichtingen, scholen en openbare gebouwen, van kwalitatief maatmeubilair te voorzien. De ontwerptekeningen worden door een team van tekenaars omgezet in heldere productietekeningen. Deze dienen als basis voor de programmatie en aansturing van onze machines.

Al decennia lang staan we bekend voor ons kwaliteitsvol maatmeubilair, dat bovendien zorgvuldig wordt geplaatst door onze eigen vakmannen.

De laatste jaren focussen we ons met de interieurafdeling steeds meer op totaalinrichtingen.

 

Meer dan een eeuw Kempisch vakmanschap

Karel Vanhout richtte in 1907 het bedrijf op, zijn zoon Frans en zijn kleinzoon André deden het bedrijf verder uitgroeien tot een middelgrote Kempische bouwonderneming. Hun focus lag op de ontwikkeling van vakmanschap en het afleveren van topkwaliteit. Sinds de overname door Groep Van Roey in 2003 werd flink geïnvesteerd. Het aanwezige vakmanschap wordt voortaan gecombineerd met de nieuwste machines en uitvoeringsmethoden. Op die manier wordt de tewerkstelling, het vakmanschap en de kwaliteitstraditie gewaarborgd voor de toekomst..