BIM-modelleur een boeiende baan

BIM-modelleur, wat moet je je bij zo'n job voorstellen? Collega Sam neemt ons een dag op sleeptouw, ontdek zelf hoe gevarieerd zijn takenpakket is!

 

8u10 Aankomst op de werf in Zoersel waar we op dit moment 10 zorgwoningen en een ontmoetingscentrum aan het bouwen zijn. Samen met werfleider Dany overloop ik de laatste wijzigingen op de rioleringsplannen.

Op de werf zelf zijn de funderingssleuven reeds uitgegraven en staat alles klaar om de zuiverheidsbeton te storten.

We overlopen alles en dan rij ik door naar de volgende werf, deze ligt maar 10 minuten verder.

9u20 Aankomst op de werf in Brecht. Hier bouwen we niet alleen 50 appartementen, verdeeld over 3 blokken (waarvan 2 met ondergrondse garage) maar ook 14 woningen gelijk verdeeld over 2 blokken. Grappig: aan de overkant van de straat zijn de collega's van Artem aan het opstarten met de verdere uitbreiding van nog eens 28 appartementen en 21 woningen. Dankzij onze groep kan Brecht binnenkort heel wat nieuwe inwoners verwelkomen!

Ik geef de niveau's van de riolering door aan collega Wouter zodat het werfteam de septische putten kan plaatsen. Daarnaast overloop ik de wijzigingen aan de plannen voor de werf in Zoersel met Kenny (hij is als projectleider verantwoordelijk voor de werf in zowel Zoersel als Brecht). Ik maak ook nog een overzicht van zaken die ik verder dien uit te werken.

10u45 Samen met de collega's doe ik een rondgang op de volledige werf. Mooi om te zien hoe mijn voorbereidend werk in BIM in praktijk wordt omgezet: de helling die ik in 3D uittekende, werd gevuld met stabilisé.

 

12u00 Op naar kantoor waar ik met de collega's aan tafel schuif voor de middagpauze.

12u45 Samenzitten met stagiair Dries ter verduidelijking van een opdracht: het opmaken van een aanleverplanning voor de BIM-modellen van een project in Deurne.

13u30 Opmerkingen op de plannen van Zoersel verwerken en deze laten afdrukken zodat de collega's op de werf morgenochtend meteen aan de slag kunnen met de aangepaste plannen.

15u30 Controleren van de verdiepingshoge panelen (VHP) voor Zoersel en doorsturen van de opmerkingen aan de leverancier zodat deze verwerkt kunnen worden.

16u40 Laatste opdracht voor vandaag: het intekenen van openingen in de predallen, nodig om de buizen van de Ventichape (voor het ventilatiesysteem) te kunnen plaatsen. Zo zijn deze openingen reeds voorzien en dient er niets meer geboord te worden op de werf zelf. Zo ziet het er op de werf uit:

 

17u20 Naar huis.

 

Heb je ook zin in een boeiende job als BIM-modelleur en ben je geïnspireerd door het werk van Sam? Solliciteer dan nu!