Amival - Turnhout
Projectnaam: 
Amival
Bouwheer: 
Amival vzw
Architect: 
Architects in Motion
Aannemer: 
vanhout.pro
Oplevering: 
september 2017
Ligging: 
Turnhout
Sector: 
Industrie

Een nieuw bedrijfsgebouw

Turnhout

De vzw Amival (Arbeid voor mindervaliden), opgericht in 1964 geeft zinvol, aangepast en betaald werk aan personen met een beperking. Om zich verder te kunnen specialiseren in de farmaceutische en voedingsindustrie, gaf het de opdracht voor een nieuw bedrijfsgebouw met cleanrooms. Het werd een thuismatch. Zowel bouwheer (Amival), architectenbureau (Architects in Motion) als aannemer (vanhout.pro) hebben hun roots in Turnhout.

De nieuwe vestiging werd gebouwd aan de Tieblokkenlaan, op een boogscheut van het hoofdgebouw. Het is voorzien van de modernste technieken en twee cleanrooms die voldoen aan de strengste normen op vlak van hygiëne en conditionering. Daarnaast beschikt het over 1000 vierkante meter magazijnruimte en 1700 palletplaatsen. Het bestaande voet- en fietspad naast de spoorweg werd doorgetrokken op de terreinen van het nieuwe gebouw, zodat de medewerkers veilig op het werk kunnen raken.

Het nieuwbouwvolume kent een functionele indeling met maximale bouwlijnen. Vanuit de hoofdvolumes blijf het zicht op de omgeving behouden, wat de oriëntatie en verankering van het gebouw in zijn omgeving sterk bevordert. Licht, lucht en transparantie zijn sleutelwoorden in dit ontwerp. Binnen- en buitenruimte lopen visueel in elkaar over. Hierdoor zijn de interne belevingswereld en de omgeving onderling met elkaar verbonden.

© Foto Amival