Appartementen De Lommert - Rijkevorsel
Projectnaam: 
De Lommert
Bouwheer: 
Van Roey Vastgoed
Architect: 
BULK architecten
Aannemer: 
Artem
Groepsbedrijven: 
Van Roey Vastgoed
Artem
Oplevering: 
2021
Ligging: 
Rijkevorsel
Sector: 
Wonen

Appartementen De Lommert

Rijkevorsel

In november 2019 lanceerde Van Roey Vastgoed het project ‘’De Lommert’’ te Rijkevorsel. Dit project toont dat je dorpskernen kan verdichten met doorgedreven aandacht voor leefkwaliteit, duurzaamheid en groen.

Het project bestaat uit verschillende blokken. In De Rozekes komen er 17 appartementen, waarvan 2 penthouses. Ze werden zo ontworpen dat ze voor alle leeftijden vlot toegankelijk zijn. De meeste appartementen hebben aan weerskanten een terras en aan de achterzijde kijken ze uit op de aangrenzende groenzone. Ook de buurt geniet van een groen straatbeeld dankzij de positie van de gebouwen. Er is een ruime fietsenberging voorzien van laadpunten voor elektrische fietsen en een ondergrondse parking. Aan de overkant van de straat komen Den Aak en Den Beuk, die elk 6 appartementen omvatten met een ruim terras. De gelijkvloerse appartementen genieten bovendien van een tuin met zuid of west oriëntatie. Omdat de appartementen telkens over 3 gevels beschikken, valt er maximaal licht binnen en is er ook hier zicht op het omringende groen. Bovendien is er een rechtstreekse verbinding met Den Hof, waar mensen in een rustige setting buren kunnen ontmoet.

De architect koos voor materialen van Belgische bodem en draagt zo bij aan de duurzaamheid van het project. De gevels worden voorzien van elementen zoals betonnen lintelen en een claustrametselverband waardoor ze extra reliëf en een transparant karakter krijgen.

Alle gebouwen zijn bijna‑energieneutraal (BEN). Dankzij slimme ventilatie en voldoende isolatie krijgt elk appartement een aangenaam en gezond binnenklimaat. Achter de gevels komt een stevig pak isolatiemateriaal en op de daken zullen er zonnepanelen liggen. De duurzaamheid zie je ook terug in de inrichting van de tuinen, het vele groen tussen de gebouwen en de toepassing van groendaken waar mogelijk.

De verschillende gebouwen van ‘’De Lommert’’ sluiten perfect op elkaar aan. Het geheel zal meer worden dan een som van losse onderdelen.