Astra Sweets - Turnhout
Bouwheer: 
Astra Sweets nv
Architect: 
Studiebureau Aimé Defour
Aannemer: 
vanhout.pro bouw
Oplevering: 
2014
Ligging: 
Turnhout
Sector: 
Industrie

Astra Sweets

Turnhout

Iedereen kent Astra Sweets. Of beter de snoepjes in de vorm van colaflesjes en beertjes of andere vormen die ze produceren. Het contact met de voedingsgroep Van Herpe, waarvan Astra Sweets deel uitmaakt, is al in de jaren tachtig ontstaan. Sindsdien bouwde vanhout.pro quasi constant voor hen. Ook de nieuwe generatie bij de familie Van Herpe heeft opnieuw voor Groep Van Roey gekozen.

De laatste grote uitbreiding voor Astra Sweets dateert van 2014: de bouw van een grote productiehal met een 8 meter diepe kelder en 20m hoogte. Vandaag voeren we ook bescheiden verbouwings- en aanpassingswerken uit aan de bestande fabriek.

Het was een technisch hoogstandje om de kelder droog te krijgen.

Er moesten niet minder dan 10 zware pompen ingeschakeld worden. De betonbuizen met diameter van 40cm volstonden niet om het opgepompte water af te voeren en er moest tijdelijk een bijkomende buis naar een andere straat aangelegd worden. Na het uitvoeren van de funderingen en tijdens het uitvoeren van de kelder startte de montage van de prefabstructuur. Staalbeton leverde kolommen van 20m lengte met daaraan consoles voor het opvangen van de tussenvloeren.

Marc Bernaerts, voormalig CEO vanhout. pro "Onze uitvoeringsmethodes leggen we open en bloot op tafel. vanhout.pro doet voortellen en schetst een realistisch beeld van de consequenties op vlak van prijs, timing en planning. En daarna beslist de klant. Deze openheid in het voortraject is één van onze belangrijkste troeven."