Basisschool De Beren en kinderdagverblijf Neuze Neuze - Berendrecht
Bouwheer: 
AG Vespa
Architect: 
MORGEN architectuur
Aannemer: 
vanhout.pro interieur
Oplevering: 
2016
Ligging: 
Berendrecht
Oppervlakte: 
5.200 m²
Sector: 
Onderwijs

Basisschool De Beren en kinderdagverblijf Neuze Neuze

Berendrecht

In september 2016 ging de nieuwe stedelijke kleuter- en lagere school De Beren in Berendrecht open. In de nieuwe basisschool is plaats voor 6 kleuterklassen en 10 lagere schoolklassen. De school is ingebed in campus Berendrecht en deelt samen met het stedelijk kinderdagverblijf Neuze Neuze (geopend op 17 mei 2016) hetzelfde gebouw. Het kinderdagverblijf heeft vier ruime leefgroepen.

De basisschool en kinderdagverblijf hebben elk hun eigen ruimtes, maar komen met elkaar in contact door visuele verbindingen. Zo kunnen de peuters van het kinderdagverblijf al kennis maken met de kleuterschool en de kleuters met de lagere school. De campus is ingericht als brede school.
Centraal in het gebouw liggen een grote sporthal en een polyvalente kleuterruimte. De sporthal wordt ook opengesteld voor sport- en buurtverenigingen.

Een mooi staaltje van multifunctionaliteit vind je in de grote gang van de lagere school. Door grote open nissen te creëren, werden er alternatieve werkplekken voorzien om te werken in kleine groep, in het zicht maar toch buiten de klas.

 

vanhout.pro stond in deze passiefschool in voor de inrichting van de nieuwe leslokalen, kinderkribbe en gemeenschappelijke ruimtes. We leverden maatmeubilair zoals de kasten in de klassen, keuken, boekentasmeubels, kapstokken en werktabletten.
Er ging veel aandacht naar een warme uitstraling met gebruik van fineer en massief hout.

Voor vanhout.pro was dit niet de eerste samenwerking met AG Vespa. We werkten reeds succesvol samen voor de inrichting van meerdere politiekantoren, brandweervoorposten en andere kinderdagverblijven.