Bayer - Diegem
Bouwheer: 
Bayer
Architect: 
Schellen Architecten bvba
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2009
Ligging: 
Diegem
Oppervlakte: 
13.000 m²
Sector: 
Kantoor

Een visitekaartje voor Bayer

Diegem

Bayer ontwikkelt wereldwijd toonaangevende oplossingen voor de gezondheidssector en de landbouw. Bayer is al meer dan 100 jaar stevig verankerd in België en heeft 3 sites: de hoofdzetel in Diegem, het innovatiecentrum voor plantenbiotechnologie in Gent en een kantoor voor lobby en advocacy-activiteiten in Brussel.

Het is de hoofdzetel, met zijn opvallende verlichting zichtbaar vanaf de ring van Brussel, die we mochten bouwen voor Bayer.

Dit kantoorgebouw met flexibele en ruimtelijke indeling bestaat uit kantoren, vergaderzalen, restaurants, exporuimten en twee ondergrondse verdiepingen parkeerfaciliteiten.

In dit kantoorgebouw worden heel wat energiezuinige technieken op een innovatieve manier gecombineerd. De koeling en verwarming van het gebouw worden gerealiseerd via betonkernactivering. De zonwering wordt aangestuurd door beweegbare lamellen. De productie van koude en warmte gebeurt grotendeels door een BEO-veld (Boorgat Energie Opslag) in combinatie met een warmtepomp. De ventilatielucht wordt voorbehandeld via grond-lucht warmtewisselaars en verder geconditioneerd via een warmtewiel. De werknemers van Bayer ervaren hierdoor geen onaangenaam aircogevoel.