BNP Paribas Fortis Factor - Turnova - Turnhout
Bouwheer: 
BNP Paribas Fortis Factor
Architect: 
OSAR ARCHITECTS
Oplevering: 
juli 2019
Ligging: 
Turnhout
Oppervlakte: 
2.265 m²
Sector: 
Kantoor

BNP Paribas Fortis Factor - Turnova

Turnhout

Eind 2019 verhuisde BNP Paribas Fortis Factor Turnhout naar nieuwe kantoren in Turnova, een bruisend stadsdeel vlak bij de Grote Markt. De verdieping is een open landschap met overlegruimtes, en ontmoetingszones. Er zijn 12 vergaderzalen en 6 stiltewerkplekken die afgesloten zijn van het landschapskantoor. Het is een kantoor voor meer dan 100 werknemers dat uitnodigt tot flexibel werken en co-creëren.

Voor de vaste inrichting deed de architect beroep op vanhout.pro interieur. De keuze van materialen en kleuren werden bepaald door het concept van de architect en bouwheer. Er werden hoge eisen gesteld op vlak van akoestiek, binnenklimaat en beveiliging. Binnen een termijn van amper 4,5 maand werd de totaalinrichting van casco tot afgewerkt kantoor gecoördineerd en gerealiseerd door Vanhout.pro en haar partners.

De volledige vaste inrichting werd door vanhout.pro vervaardigd: verlaagde klimaatplafonds met verlichting, akoestische plafonds en wanden, verhoogde vloeren en de vloerbekleding. Verder ook de binnenwanden en -deuren waarvan de glazen puien in esdoorn met gordijnen een mooi geheel vormen. 

Vanhout.pro stond ook in voor de inrichting van al het vast meubilair in het sanitair en de keuken en voor het vervaardigen van de techniekkasten.

De werkplekken en vergaderruimtes liggen allemaal rond 2 centrale terrassen: dit zorgt ervoor dat alles baadt in het licht en geeft ook de mogelijkheid om bij mooi weer buiten te vergaderen. BNP Paribas Fortis Factor nv ging ook voluit voor kleur bij de aankleding van het kantoor. Er werd gekozen voor kleurafwisseling in het tapijt met tinten als zwart, lichtgrijs en groen en ook op de muren van de kleinere vergaderruimtes komen deze kleuren terug. De cafetaria kreeg een speelse look dankzij een folie met bomenprint op de ramen. De verschillende kleuren vormen een mooi geheel en ademen sfeer en gezelligheid uit.

Zowel overleggen in team als werken in stilte zijn een optie in deze nieuwe kantoorruimte van BNP Paribas Factor. Een werkplek waar een aangenaam werkklimaat bevorderd wordt dankzij slimme keuzes op het vlak van techniek, interieur en meubilair.

Meer lezen over de Turnova site?