Brepols - Turnhout
Bouwheer: 
Brepols NV
Architect: 
ELD partnership
Aannemer: 
vanhout.pro
Oplevering: 
2014
Ligging: 
Turnhout
Sector: 
Kantoor

Brepols “Neem de Tijd” sinds 1796

Turnhout

In 1974 besliste Brepols, uitgegroeid tot de onbetwiste marktleider in agenda’s, om het Turnhoutse stadcentrum te verlaten en een nieuwbouw op het industrieterrein buiten de stad te betrekken. In 2014 werd een deel van de fabriek omgebouwd tot luxueuze kantoren.

Door gebruik te maken van veel glas voor de nieuwe buitenschil en voor tal van binnenwanden werd het geheel een uitermate luchtig en bijzonder transparant kantoorgebouw over twee bouwlagen. Centraal bevindt zich een open traphal met een brede trap en een onbemande digitale receptiebalie, beiden in glad wit beton.

Om de nieuwe kantoren perfect te integreren in de rest van het gebouw werden ook de aansluitende gevels in een aantrekkelijk nieuw kleedje gestoken zodat het geheel een uniforme en frisse uitstraling kreeg. Ook de buitenaanleg, tuinaanleg en parkings werden volledig gereorganiseerd en maken deel uit van het ontwerp en de uitvoering door vanhout.pro.

Ook voor de binnenafwerking lag de lat uitzonderlijk hoog. Brepols verlangde een pareltje van architectuur en hoogstaande afwerking en werd op zijn wenken bediend.